Animirani projekat “Veliki robot” Vojina Vasovića dobio podršku fonda Canada Council for the Art

Još jedan uspeh našeg profesora Vojina Vasovića. Njegov najnoviji kratkometražni animirani projekat To Blink Animation studia “Veliki robot” (Just For The Record) dobio je podršku fonda Canada Council for the Arts.

Animirani film o malenom robotu-diktafonu koji pokušava da presnimi svoju memoriju nastaje u ko-produkciji To Blink Animation i Digital Assets Tailors (DAT) studija. Film je već dobio podršku Filmskog centra Srbije i Fonda za umetnost Ontario (Ontario Art Council). Projekat je četvrta saradnja ovog kragujevačkog studija sa Kanadom.

Prethodni film autora Vojina Vasovića i art direktora Nikole Stepkovića “Bio dvaput jedan kralj” ove sedmice završava svoju festivalsku turneju u takmičarskoj selekciji Martovskog festivala u Beogradu. Film će biti prikazan u okviru domaće selekcije animiranog filma u četvrtak, 28.marta od 17 časova u Domu omladine.

“Bio dvaput jedan kralj” je u protekloj godini osvojio 24 priznanja iz celog sveta za animaciju, režiju, originalnu muziku, kao i nekoliko nagrada publike.

Leave a comment