"BIO DVAPUT JEDAN KRALJ" – ANIMIRANI FILM VOJINA VASOVIĆA SELEKTOVAN NA PREKO 20 SVETSKIH I REGIONALNIH FESTIVALA

 
Najnoviji animirani film “Bio dvaput jedan kralj”, Vojina Vasovića, dipl. reditelja Akademije umetnosti u Beogradu, krenuo je na festivalsku turneju i selektovan je na preko 20 svetskih i regionalnih festivala.
Film je selektovan na prestižnom festivalu animacije u Otavi, koji se održava od 20. do 24. septembra 2017., a u narednih mesec dana biće prikazan i na festivalima u Italiji, Indoneziji, Holandiji, Španiji i Americi. Domaća publika će imati priliku da ga pogleda u zvaničnoj selekciji festivala “Balkanima”, koji će biti održan od 03. do 07. oktobra 2017. u Beogradu.
Na nedavno održanom “Kraljevskom filmskom festivalu” u Kraljevu, kompozitori filma Vladimir Kerkez i Aleksandar Randjelović osvojili su nagradu za najbolju originalnu muziku.
“Bio dvaput jedan kralj” je priča o kralju koji ima podvojenu ličnost i očajnički pokušava da se otarasi samog sebe. Nastao je u srpsko-kanadsko-madjarskoj ko-produkciji.  Scenario filma bio je uvršćen u 20 najboljih scenarija Evrope u okviru European Short Pitch-a u Luksemburgu, a dobio je i nagradu za najbolji projekat na SEE Festivalu u Los Anđelesu. Film je podržam od strane FIlmskog centra Srbije i kanadskog državnog i regionalnog fonda.
Vojin Vasović je diplomirao TV režiju na Akademiju umetnosti u Beogradu u klasi prof. Dragana Elčića, a master studije režije na Univerzitetu u Torontu (Kanada)i master za eksperimentalno pozorište.
Usavršavao se u oblasti dokumentarnog filma, dizajna svetala, animacije, fotografije i tehnike glasa i pokreta. Sa animiranim filmom „SVAKIH PET MINUTA“ Vojin Vasović je osvojio više od 35 međunarodnih, glavnih nagrada i neznanično je postao najviše nagrađivani autor u Evropi 2o11-12.g., kao i jedan od najnagrađivanih u oblasti kratke forme u istoriji srpske kinematografije.
Trejler novog animiranog filma “Bio dvaput jedan kralj”  možete pogledati na: https://vimeo.com/139400811
0007_TUT_Still__0007_K054
total poster final
Twice Upon a Time still00
Twice Upon a Time still2