USPEŠNA PREMIJERA DOKUMENTARCA "250 STEPENIKA" VLADIMIRA KURĆUBIĆA  – APSOLVENTA REŽIJE AKADEMIJE UMETNOSTI U BEOGRADU

Dokumentarni film “250 stepenika”, Vladimira Kurćubića, apsolventa režije Akademije umetnosti u Beogradu, koji govori o generaciji košarkaša koja je 1987. godine osvojila Svetsko juniorsko prvenstvo, u ponedeljak, 25. septembra 2017. godine, premijerno je prikazan u prepunoj sali “Ljuba Tadić”, u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu.
Film nastao u režiji Vladimira Kurćubića i novinara Vladimira Pajića, 30 godina kasnije priča priču o generaciji košarkaša koja je 1987. osvojila Svetsko juniorsko prvenstvo u italijanskom gradiću Bormiju.
Ovaj dokumentarni film u kojem se pojavljuju svi igrači i članovi stručnog štaba koji su učestvovali u ovom velikom uspehu, publika je pozdravila gromoglasnim aplauzom.
Posle projekcije filma Svetislav Pešić, nekada proslavljeni košarkaš, danas trener i njegovi tadašnji izabranici pojavili su se na sceni, poklonili se oduševljenoj publici i zajedno sa autorom razgovarali o filmu.
Nekadašnji selektor juniorske reprezentacije Jugoslavije svoje bivše igrače iznenadio je priznanjima i plaketama koje im je 30 godina kasnije uručio za sve ono što su pružili 1987. u Bormiju, ali i sve ono što su nakon toga dali košarci.
“Mnoge od njih nisam video 30 godina. Kakvi smo glupani što se ranije nismo sakupili”, rekao je Dino Rađa.
Posle  premijere, film “250 stepenika” otpočinje svoj televizijski život.
Kolektiv Akademije umetnosti u Beogradu čestita Vladimiru na izuzetnom profesionalnom postignuću!
 
Učesnici premijere dokumentarnog filma "250 stepenika", u režiji Vladimira Kurćubića