"Bio dvaput jedan kralj" osvojio je nagradu publike u Malagi

Kratkometražni animirani film “Bio dvaput jedan kralj” (Twice Upon a Time)  Vojina Vasovića i Nikole Stepkovića osvojio je nagradu publike za najbolju animaciju na upravo završenom FANCINE festivalu u Španiji. Festival se već 27. godinu za redom održava Malagi i u zvaničnoj selekciji prikazuje više od stotinu filmskih ostvarenja iz celog sveta.
“Bio dvaput jedan kralj” nastavlja festivalsku turneju sa decembarskim predstavljanjima publici u Americi, Italiji i Kanadi. Autori filma, Vojin Vasović i Nikola Stepković već rade na dugometražnoj verziji ove priče, za koju scenario pored Vasovića potpisuje i Dunja Petrović.
“Bio dvaput jedan kralj” je priča o kralju koji ima podvojenu ličnost i živi u nesvakidašnjem podeljenom ekranu. Jedna njegova polovina predstavlja Kralja Pesnika, čoveka elegantnih manira i pokreta, dok druga predstavlja Kralja Ratnika, nesutrašivog i gordog vojskovodju. Oni očajnički žele da se otarase jedan drugoga i na tom putu im pomažu razni lekari, druidi, njihove verne kraljice, pa čak i njihov arhineprijatelj – dvoglava aždaja.
0000_TUT_Still__0000_K060
Projekat dugometražnog filma “Bio dvaput jedan kralj” učestvovaće na ko-produkcijskom forumu CEE Animation Workshop koji se održava od 2-6. decembra u Ljubljani u okviru festivala Animateka, gde će producenti filma imati prilike da traže regionalne partnere za dalji razvoj projekta.
total poster final1
Vojin Vasović je autor oko 20 igranih, dokumentarnih i animiranih filmova, pozorišnih i TV projekata. Sa više od 35 međunarodnih priznanja i nagrada za period 2011-2012. jedan  je od najnagrađivanijih mladih reditelja u Evropi, a kao diplomirani reditelj Akademije umetnosti u Beogradu školovanje je nastavio u Kanadi gde je sa prekidima živeo proteklih deset godina.
Od početka školske 2017-2018. godine Vojin Vasović je saradnik u nastavi na Akademiji umetnosti u Beogradu.
Pogledajte trejler filma: https://vimeo.com/139400811
0007_TUT_Still__0007_K054 IMG_1312-1200x800