BOJANA ANDRIĆ IZABRANA ZA POTPREDSEDNICU MEĐUNARODNE FEDERACIJE SNIMATELJA „IMAGO“

 

Dipl. direktorka fotografije Akademije umetnosti u Beogradu, Bojana Andrić, SAS izabrana je za potpredsednicu Međunarodne federacije snimatelja IMAGO i na taj način automatski postala član borda ove cenjene institucije.

Bojana je izabrana na predlog članova tehničkog komiteta koji ju je i kandidovao.

IMAGO je svetska federacija snimatelja sa sedištem u Briselu, osnovana pre skoro 30 godina i čini je članstvo 53 zemlje sveta. Glavni cilj  je promocija i zaštita snimateljske umetnosti i veštine, poboljšanje uslova rada snimatelja, zaštita autorskih prava, edukacija, tehničke novine, testiranje opreme i rad sa proizvođačima, jednakost i inkluzija svih snimatelja i snimateljki.

Bojana Andrić je rođena 1983. godine u Valjevu.

Diplomirala Filmsku i TV kameru 2007. godine na Akademiji umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Radoslava Vladića.

Stipendista Grada Valjeva za nadarene studente. Dobitnik nagrade za najboljeg studenta katedre Filmska i TV kamera AU 2005. godine. Potpredsednik je Srpske asocijacije snimatelja – SAS i član IO. Potpredsednik je IMAGO Internacionalne federacije snimatelja i član Borda i punopravni član Tehničkog komiteta IMAGO.

Deo je Internacionalnog kolektiva snimateljki The ICFC. Osnivač je Valjevske kulturne mreže – VAKUM, dobitnica nagrade za kulturu Grada Valjeva 2021, član upravog odbora i koosnivač festivala Valjevski filmski susreti.

 

Kolektiv Akademije umetnosti u Beogradu sa ponosom čestita Bojani Andrić na ovom izuzetnom profesionalnom postignuću.