Bojana Đurašković, studentkinja Akademije umetnosti, na sceni Narodnog pozorišta u predstavi “Bolivud” Maje Pelević

Premijera mjuzikla „Bolivud“, po tekstu i u režiji Maje Pelević, biće održana večeras (25. maj) od 20.30h u beogradskom Narodnom pozorištu na Sceni „Raša Plaović“. U podeli je, između ostalih, i Bojana Đurašković, studentkinja četvrte godine Akademije umetnosti u Beogradu.
Pored Bojane, uloge tumače Miloš Đorđević, Pavle Jerinić, Danijela Ugrenović, Jelena Đokić i Suzana Lukić. U predstavi će sudelovati i muzičari Nevena Pejnčioć, Aleksandar Solunac i Danilo Tirnanić. U autorskoj ekipi su Anja Đorđević (kompozitor), Igor Vasiljev (scenograf), Marina Medenica (kostimograf), Igor Koruga (koreograf) i Isidora Spasić (asistent scenografa).
Život stanovnika malog grada na granici prekida iznenadna vest: dolazak velikog bolivudskog producenta koji hoće da kupi malu fabriku, u njoj napravi veliki bolivudski studio i otvori nova radna mesta, što u malom gradu nije pojava česta. Ta iznenadna vest je uzbudila glumce iz pozorišta koji su odlučili da producentu naprave priredbu i time povećaju šanse za uloge u budućem bolivudskom spektaklu.
Grad je opet ujedinila zajednička ideja i kolektivni entuzijazam, ali život k’o život – pun je neočekivanih obrta. Kroz bajkovitu utopiju o dolasku Bolivuda u naše krajeve pokušaće da se ispriča priču o svima nama i na šta smo sve spremni kada nam se nudi bolja budućnost.
Dolazak Bolivuda postaje povod za priču o krahu industrije, ksenofobiji, divljoj privatizaciji, lažnim svetovima, a sve to kroz pesmu i igru pod sloganom “leba ako nemaju, dajte im kolače”. Bolivud, kao industrija zabave i sreće, postaje mesto eskapizma i povod za udruživanje, solidarnost i slogu, vrednosti koje smo zaboravili u postkomunističkom, tranzicionom, apsurdnom vremenu u kome živimo.
bolivud_18