BROJNA EKIPA DIPLOMACA AKADEMIJE U FILMU “PORED TEBE“

 

Beogradska premijera filma “Pored tebe” zakazana je za sredu, 6. septembar 2023., u beogradskoj MTS Dvorani.

U glumačkoj ekipi našli su se i ovog puta naši dip. glumci Mina Nikolić, Darko Ivić, Milica Majkić, Isidora Simijonović, Andrej Pipović, Jelena Kesić, Jovana Pleskonjić, Rastko Vujišić, Jovan Zdravković i Milica Petrović. Uloge tumače i naši profesiri glume Tihomir Stanić i Nikola Rakočević.

U sektoru kamere radili su takodje naši dip. filmski i televizijski snimatelji: Matej Milenković – direktor fotografije, Nemanja Stojković – kamera operater i Marija Antić – snimateljka II ekipe i asistentkinja kamere.

Izvršne producentkinje filma su Isidora Bulatović, naša dipl. rediteljka i Jasna Nikolić, naša dip. producentkinja u umetnosti i medijima.

Stevan Filipović potpisuje režiju filma koji je nastavak ostvarenja “Pored mene”, dok je rediteljka druge ekipe bila naša Isidora Bulatović. Pomoćnice režije su AnaMarija Matić, naša dip. rediteljka i Kristina Savić, studentkinja FTV režije naše Akademije.

Asistenti montaže bili su naši Nemanja Subotić /d.i.t./ i Vuk Vejić, a u sektoru produkcije radile su naše studetnkinje Milica Baždar i Andjela Tul, koja je bila i fotograf na setu.

Film prati razvoj i transformaciju novinarke (Mina Nikolić) jednog tabloida u doba epidemije Kovida 19, ali istovremeno odslikava stanje u srpskom društvu.

“Pored tebe” je svetsku premijeru imao na ovogodišnjem Pulskom festivalu, a bioskopska distrubucija počinje 07. septembra 2023.