DEKANU AKADEMIJE PROF. DRAGOLJUBU ELČIĆU URUČENA IZUZETNA VUKOVA NAGRADA ZA 2023. GODINU

Kulturno-prosvetna zajednica Srbije, jubilarni 60. put, dodelila je prestižnu Vukovu nagradu u Svečanoj sali zgrade Generalnog sekretarijata predsednika Republike Srbije na Andrćhevom vencu u Beogradu.

Održana je i tradicionalna svečanost na kojoj je istaknuto da je to priznanje jedno od najznačajnijih u oblasti kulture i obrazovanja u našem narodu, i da već šest decenija daje snažan doprinos očuvanju i promociji ključnih društvenih vrednosti.

Izuzetnu Vukovu nagradu za 2023. godinu dobio je i poznati filmski reditelj Dragoljub Elčić, dekan Akademije umetnosti u Beogradu i profesor filmske i televizijske režije.

Vukova nagrada se dodeljuje za naročite rezultate ostvarene u stvaralačkom radu na širenju kulture, obrazovanja i nauke u Republici Srbiji.

Žiri Vukove nagrade za 2023. godinu radio je u sastavu: prof. dr Darko Tanasković, filolog orijentalista, predsednik Žirija; Živorad Ajdačić, reditelj i dramski pisac, Zoran Gutović, izdavač, prof. dr Uroš Dojčinović, muzički umetnik, prof. dr Predrag Peđa Marković, Bora Dugić, muzički umetnik, Selimir Radulović, književnik, prof. dr Elizabeta Ristanović, profesor VMA, Radovan Trnavac Mića, slikar.

Kolektiv Akademije umetnosti u Beogradu čestita prof. Dragoljubu Elčiću na ovoj nagradi i izuzetnim profesionalnim postignućima.