Diplomska predstava “Galeb” gostuje na festivalu u Jaroslavlju (Rusija)

 

DIPLOMSKA PREDSTAVA “GALEB“ NA PROGRAMU FESTIVALA U JAROSLAVLJU (RUSIJA) 27. APRILA

 

Diplomska predstava “Galeb”, studenata glume Akademije umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Andreja Šepetkovskog i prof. Milana Neškovića, u režiji Milana Neškovića, gostovaće na 11. Omladinskom festivalu “Pozorišna budućnost Rusije”, koje se održava u Ruskom državnom dramskom pozorištu Volkov u Jaroslavlju, koji se održava od 22. do 29. aprila .

Naši glumci odigraće “Galeba”, 27. aprila 2019., u teatru “ЯГТИ”.

Predstava, koja je već dobila nekoliko nagrada, i u kojoj igraju: Marija Babić, Dimitrije Prodanović, Milena Božić, Gordana Đokić, Miloš Lazarov, Milan Krstić, Predrag Grujić, Ivan Ninčić, ponovo će imati priliku da pokažu svoje majstorsko izvođenje jedne od najkompleksnijih drama u isoriji pozorišta.

Ova predstava nagrađena je u Minsku, Beolorusija, na tamošnjem festivalu “Teatralny koufar”. Glumica Gordana Đokić dobila je nagradu za najbolju žensku sporednu ulogu, Miloš Lazarov za najbolju mušku glavnu ulogu, a reditelj Milan Nešković nagradu za najbolju režiju.

 

U Jaroslavlju je 1750. godine osnovano prvo profesionalno nacionalno pozorište koje je kasnije nazvano Volkov Teatar. Kasnije su tu počinjali svoje karijere vanserijski glumci koji su onda naknadno oduševljavali moskovska i sankpeterburška pozorišta. Zgrada u kojoj je danas smešteno pozorište izgrađena je 1911. godine.

Danas je Volkov teatar jedno od najboljih pozorišta u Rusiji, sa klasičnim i modernim repertoarom. Umetnički direktor pozorišta Jevgenij Marčeli je jedan od najprestižnijih savremenih ruskih reditelja.

Više o pozorišnom festivalu pogledajte na stranici http://www.volkovteatr.ru/news/news/budushchee-teatralnoy-rossii-2019-chto-posmotret/

Program za izvođenje “Galeba” možete preuzeti ovde: (PDF).Galeb – Rusija

Leave a comment