PREMIJERA DIPLOMSKOG FILMA "FEBRUAR" REDITELJA MLAĐANA MINIĆA 07. JULA 2017. U DOMU OMLADINE BEOGRADA U 20 ČASOVA

Diplomski kratki igrani film “Februar”  Mlađena Minića, studenta televizijske režije Akademije umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Dragana Elčića, biće premijerno prikazan u beogradskom Domu omladine, u petak, 07. jula 2017. godine, u 20 časova.
Projekat realizovan u saradnji sa Filmskim centrom Srbije, na osnovu Odluke donete po javnom konkursu za sufinansiranje studentskih završnih filmova u 2017. godini.
Radnja filma: Tijana i Nebojša su supružnici čiji se brak nalazi u krizi. Razlog je Nebojšina afera sa drugom ženom. Odlučjju da poslušaju savet bračnog savetnika i da otputuju van grada na nekoliko dana u pokušaju da prevaziđu krizu. Boravak u planinskoj vikendici više odgovara Nebojši nego Tijani, koja isprovocirana njegovim ponašanjem, ucenjuje Nebojšu da je odveze nazad u Beograd i pokaže joj kuću u kojoj živi žena sa kojom je imao aferu. Nebojša nevoljno pristaje. Tokom vođnje radio izveštava o snežnoj oluji koja je zadesila Beograd i najavljuje proglašenje vanrednog stanja.
Scenarista: Danilo Nikolić
Direktor fotografije: Boris Nestorović
Snimatelj: Vojislav Gelevski
Snimatelj zvuka: Branislav Gelevsi
Dizajner zvuka: Saša Mirosavljević
Montažer:Nikola Tošić
Organizator: Milica Mladenović
Igraju:
Ana Sofrenović, Aleksandar Đurica,
Sonja Kolačarić, Radoje Čupić
Mlađen Minić – student IV godine TV režije Akademije umetnosti u Beogradu. Njegovi filmovi prikazani su na preko 20 internacionalnih i 10 domaćih festivala. Među njima izdvaja se “Award of Merrit” za kratki igrani film Kašika na San Francisco Film Awards (2015). Film je nagrađen za umetničko i tehničko dostignuće. Kašika je svoju svetsku premijeru imala na 36. Cairo International Film Festival 2014. Režirao preko 20 reklama za strano i domaće tržište.
Februar - Mladjen MinicProgram možete preuzeti ovde: diplomski film Mlađen Minića: “Februar”
Dobrodošli !