Dodeljene nagrade najboljima na Foto-konkursu 2018-2019.

Dodelom nagrada i foto-radionicom na Akademiji umetnosti u Beogradu, u nedelju, 24. marta, uspešno je završen Foto-konkurs 2018-2019.

Pre početka foto-radionice Akademija umetnosti u Beogradu je dodelila nagrade najboljima, prvu, drugu i dve ravnopravne treće nagrade za najbolje radove pristigle na Foto-konkurs.

Prvu nagradu dobila je Jana Nikolić, učenica IV razrede srednje Grafičke škole iz Beograda.

Drugu nagradu dobila je Kristina Milosavljević, učenica III razreda Škole za dizajn.

Dve ravnopravne treće nagrade dobile su Radovanka Milošević, učenica Gimnazije Sveti Sava, i Sandra Jovanović, učenica Umetničke škole iz Niša.

Na foto-radionici, koju su vodili profesori Katedre za kameru i fotografiju, dr Milan Radovanović, mr Marko Ubović, Aleksandar Despotović i Tamara Antonović, više od 30 talentovanih srednjoškolaca iz cele Srbije imalo je priliku da nadogradi svoje znanje kroz predavanja i rad uz asistenciju profesora.

Na ovogodišnji foto-konkurs stiglo je oko 190 radova srednjoškolaca iz čitave Srbije i regiona, i kao i svake godine, zbog veoma visokog kvaliteta fotografija, bilo je veoma teško odabrati najbolje među odličnima. Zahvaljujemo se svim učesnicima u foto-konkursu, kao i učesnicima foto-radionice, i očekujemo vas i sledeće godine.

 

Leave a comment