DVE NAGRADE ZA FILM NATALIJE AVRAMOVIĆ  “PROLEĆNA PESMA“ NA FESTIVALU „CINE ART“ NA KIPRU

 

Srpski dugometražni igrani film “Prolećna pesma” Natalije Avramović, dipl. rediteljke Akademije umetnosti u Beogradu, osvojio je dve nagrade na Međunarodnom filmskom festivalu “Cine Art”, u Nikoziji, na Kipru. Film je nagrađen za režiju i glavnu glumicu.

Scenaristkinja “Prolećne pesme” je dr Ljubinka Stojanović, naša dipl. dramaturškinja i profesorka FTV scenarija.

Film prati Petru, mladu rediteljku, samohranu majku, koja pokušava da normalizuje svoj život posle razvoda. Spremjući se da snimi film o pesnikinji Desanki Maksimović, očeva smrt uzburkava njenaj osećanja kojih nije bila svesna. Na proslavi 15 godina mature u rodnom gradu sreće Vuka, a njen život postaje emocionalno-seksualni rolerkoster koji je vodi do katarze, oslobađanja savesti i spremnosti da raširi krila.

Film Natalije Avramović je do sada imao veoma uspešan festivalski život, koji uključuje i: nagradu za najbolju žensku ulogu Mihaeli Stamenković na Festival del Cinema d’IDEA u Rimu u Italiji, treću nagradu za scenario i specijalnu nagradu žirija novinara i filmskih kritičara na Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji, nagradu “Mira Stupica” za najbolju žensku ulogu  na filmskom festival u Sopotu – SOFEST, specijalni nagradu na SeeOnline Film Festivalu Cinesquare u Skoplju u Severnoj Makedoniji i dr.