PRODUCENTI I GLUMCI AKADEMIJE U FILMU “DA LI STE VIDELI OVU ŽENU?“ OD VENECIJE DO FAF-a 2022.

 

Nakon svetske premijere u Veneciji debitantsko ostvarenje Dušana Zorića i Matije Gluščevića „Da li ste videli ovu ženu?“ biće premijerno prikazano u subotu, 26. novembra u okviru takmičarskog programa 28. Festivala autorskog filma.

Svetska premijera filma održana je na 79. Filmskom festivalu u Veneciji na kojem je Olga Košarić, montažerka ovog ostvarenja dobila specijalnu priznanje u kategoriji umetnika do 40 godina.

Festival autorskog filma (FAF) biće održan od 25. novembra do 2. decembra u nekoliko bioskopskih dvorana u Beogradu: mts Dvorana, Dvorana Kulturnog centra Beograda, Dom omladine Beograda, Jugoslovenska kinoteka, Dom kulture „Studentski grad“ i bioskop Cine Grand Rakovica.

Jednu od uloga tumači naša dipl. glumica Isidora Simijonović, a u produkciju ovog filma potpisuju naši dip. producenti Čarna Vučinić i Damjan Knežević. Kao menadžer lokacija radio je naš student III godine Produkcije u umetnosti i medijima Luka Nestorović.

Naša dipl. producentkinja Čarna Vučinić za Oblakoder magazin koji je pisao o ovom filmu kaže: “Da li ste videli ovu ženu” je moje najznačajnije profesionalno dostignuće do sad. Savremeni film na Balkanu retko daje glas ženskim likovima. Ovaj film istražuje život sredovečne žene koja potiskuje svoje unutrašnje želje i igra uloge koje je društvo odabralo za nju…Inspiraciju pronalazim u ženama koje me okružuju u svakodnevnom životu: u mojoj majci, u porodici, prijateljicama, koleginicama…

Svaka žena koja se u našem današnjem društvu bori za prava svih nas je idealna osoba koja težim da postanem”.

Izvor: https://www.oblakoder.org.rs/zene-ispred-filma-da-li-ste-videli-ovu-zenu/

Foto: Arhiva Akademije umetnosti u Beogradu