FILM “DELOVI TELA“ SVETISLAVA DRAGOMIROVIĆA NAGRAĐEN NA FESTIVALU U HRVATSKOJ

 

“Delovi tela” –  kratkometražni igrani film po scenariju i u režiji Svetislava Dragomirovića, našeg diplomanta  katedre režije, osvojio je Nagrade  za najbolji igrani film i najbolju fotografiju na Star Film Festivalu u Sisku, u Hrvatskoj.

Glavnu žensku ulogu tumači Anita Ognjanović, naša studentkinja IV godine glume. U filmu igra i naša profeorka glume Dragana Varagić, kao i Nebojša Rako, dipl. glumac Akademije.

Kao direktor fotografije na ovom filmu potpisuje se Strahinja Pavlović, naš dip. filmski i televizijski snimatelj , montažer filma je Nemanja Milojević, dipl. montažer Akademije, dok je za snimanje zvuka bio zadužen  Ivan Bulbuk, naš dipl. muzički producent i dizajner zvuka. Asistent reditelja bio je Nemanja Lazić, apsolvent režije.

 

“Delovi tela” je priča o Aniti, adolescentkinji sa posebnim potrebama, koja u toku jedne večeri, prisustvuje nemilosrdnoj sceni seksa, svojih roditelja.Već sledeće jutro u njoj se budi želja za osvetom. U nameri da zaštiti majku od nasilnog oca, Anita odlučuje da ga ubije.