STUDENTI FOTOGRAFIJE I KAMERE NA SVETSKOM BIJENALU STUDENTSKE FOTOGRAFIJE –BEST OF  2022.

 

U Novom Sadu – Evropskoj prestonici kulture završena je izložba „Svetsko bijenale studentske fotografije – Best of 2022”, od 1. do 4. septembra u Distriktu, na otvorenom.

Svoje radove izložili su i studenti katedre za Fotografiju i kameru Akademije umetnosti u Beogradu: Ružica Pešić, Marina Ilić, Petar Jovanović i Ana Dostanić.

Izložba je postavljena u okviru otvaranja programskog luka Kaleidoskop kulture, a kustoska vođenja organizovana su svakog dana od 17 časova.

Svetska izložba studentske fotografije tokom godina izrasla je u važnu platformu za razmenu ideja i međukulturalnih susreta. Danas je to vodeća manifestacija u regionu koja promoviše dostignuća domaćih i stranih studenata u oblasti fotografije. Putem javnog konkursa okuplja rad učenika na jednom mestu i na taj način predstavlja deo pedagoške prakse različitih umetničkih institucija širom sveta u vidu grupne izložbe.

Na ovoj izložbi učestvuju studenti iz 36 zemalja, uključujući i Srbiju, od ukupno pedesetak zemalja sa svih 5 kontinenata: Velika Britanija, Slovačka, Holandija, Nemačka, Češka Republika, Hrvatska, Litvanija, Meksiko, Venecuela, Iran, Turska, Slovenija, Kina, Tajland, Bangladeš, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Bugarska, Rusija, Poljska, Španija, Ukrajina, Moldavija, Irska, SAD, Kanada, Brazil, Grčka, Mađarska, Japan, Francuska, Izrael, Albanija, Švedska, Rumunija i Srbija.