Filmski festival u Vrnjačkoj Banji ugostio Akademiju umetnosti

37. FFS37. Festival filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji je ove godine bio domaćin Akademiji umetnosti iz Beograda u pravom smislu te reči, pa su 15. avgusta 2013. godine svi posetioci Festivala mogli bliže da se upoznaju sa studijskim programima, načinom studiranja i uspesima studenata prvog akreditovanog fakulteta u polju Umetnosti u Srbiji.

Održana je konferencija za štampu, na kojoj su govorili Dušan Аoković, osnivač i predsednik Saveta AU, Dragan Elčić, redovni profesor Televizijske režije, prof. dr Milan Radovanović, šef Katedre za fotografiju, i Jasna Nikolić, PR menadžer Akademije umetnosti; otvorena je izložba radova studenata Fotografije; u prepunoj bioskopskoj sali prikazani su odabrani kratkometražni studentski filmovi, dok su gledaoci bili u prilici da pogledaju i dugometražni igrani film “Flert” u produkciji Akademije umetnosti.

Studenti i diplomci Akademije umetnosti su se na Festivalu predstavili i svojim umetničkim radomtakmičarskim programom Festivala filmskog scenarija obuhvaćeni su brojni filmovi u čijoj realizaciji su učestvovali studenti Akademije umetnosti u Beogradu, kao i tri dugometražna filma po scenariju i u režiji diplomaca AU, a Hadži-Aleksandar Аurović, diplomirani student TV režije, osvojio je treću nagradu za scenario svog filma “Ljubav dolazi kasnije”. Pored toga, u okviru pratećeg programa Festivala organizovana je “Škola dramturgije ‘Slobodan Stojanović'” koju je za studente umetničkih akademija održao Ivan Vasiljević, magistar dramaturgije, a na ovoj radionici su učestvovala i tri studenta Akademije umetnosti.

 

37. FFS

 

37. FFS

 

37. FFS

 

37. FFS

 

37. FFS

 

37. FFS

 

37. FFS

 

37. FFS

 

Večernje novosti, 16.8.2013.
Večernje novosti
(16.8.2013.)

 

Bilten 37. FFS, 17.8.2013.
Intervju s Hadži-Aleksandrom Аurovićem
Bilten 37. Festivala filmskog scenarija
(17.8.2013.)

Preslušajte snimak emisije “10 i po”, posvećene 37. Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji (Radio Beograd 1, 14.08.2013.). U emisiji govore: Saša Milenković, direktor Kulturnog centra u Vrnjačkoj Banji; Dušan Аokovic, osnivač i predsednik Saveta Akademije umetnosti u Beogradu; i Dragoljub Vojnov, umetnički direktor Festivala).

Leave a comment