Glumac Igor Đorđević i rediteljka Milica Kralj novi profesori Akademije

Sa velikim ponosom i izrazitim profesionalnim zadovoljstvom vas obaveštavamo da su Igor Đorđević, glumac Narodnog pozorišta i dobitnik svih prestižnih glumačkih nagrada, među kojima i dve Sterijine, i naša poznata nagrađivana rediteljka Milica Kralj, postali profesori Akademije umetnosti u Beogradu. Oni će voditi klasu glumaca 2018/2019.
Filmski, pozorišni i televizijski glumac Igor Đorđević završio je Pozorišnu akademiju u Novom Sadu u klasi Vide Ognjenović. Od 2002. godine je stalni član Narodnog pozorišta u kome je odigrao brojne zapažene uloge. imao je zapaženu uloge u filmu “Đavolja varoš” i u serijama “Nepobedivo srce” i “Zvezdara”. Za svoj umetnički rad dobio je veliki broj priznanja.
Milica Kralj je diplomirala pozorišnu i radio režiju na beogradskom Fakultetu dramskih umetnosti 1998. predstavom „Silvija“. Režirala je veliki broj predstava, između ostalog: „Bedni ljudi“, „Brana“, „Skapenove spletke“, „X + Y = 0“, „Plinska svetlost“, „Mačak u čizmama“, „Baron Lagiša“, „Sebični princ“, „Gospođa ministarka“, „Čudo u Šarganu“… Iza nje su i brojne nagrade.

Milica Krallja_Igor Djordjevic
Foto: Tamara Antonović