GLUMCI, REDITELJI I SNIMATELJI AKADEMIJE U NOVOJ SERIJI „U KLINČU“

 

Počelo je snimanje nove domaće serije „U klinču“, u zajedničkoj produkciji Radio-televizije Srbije i produkcijske kuće „Režim“.

Iskusnu glumačku ekipu upotpuniće mladi glumci, u kojoj su i studenti III i IV godine Akademije umetnosti u Beogradu, Anita Ognjanović i Đorđe Mišina.

Jednu od glavnih muških uloga – Filipa, tumači naš Đorđe Mišina, a Anita Ognjanović igra jednu od glavnih ženskih uloga – Milicu, ćerku glavnog glumačkog para.

Na press konferenciji Anita je navela da tumači ulogu uporne i ambiciozne šesnaestogodišnjakinje koja se bavi boksom i pokušava da izađe iz bratovljeve senke. „Ključ za nju mi je bio što se lako nosi sa problemima, gotovo sve gleda kao zabavu. To mi je bilo interesantno. Više je tatino dete, moram da priznam“, istakla je Anita Ognjanović.

Miloš Avramović, dipl. reditelj Akademije umetnosti u Beogradu kao jedan od kreatora serije, rekao je da će se pred gledaocima naći interesantna i sveža porodična serija, da su želeli da probaju drugačiji rediteljski i scenaristički pristup, i da je u projekat integrisao mnogo mladih ljudi ispred i iza kamere koji “mogu da naprave čudo”.

Reditelj serije je profesor filmske režije na našoj Akademiji, Danilo Bećković, a direktor fotografije Bojana Andrić, naša dipl. filmka i TV snimateljka.

Naši diplomci rade 30 epizoda, koje će publika od jeseni moći da gleda na Radio televiziji Srbije.

Izvor: www.rts.rs, Photo: Instagram @u_klincu @anitaognjanovic  @misina_djordje