GLUMCI, REDITELJI, MONTAŽERI I SNIMATELJI AKADEMIJE U NOVOJ SERIJI “KAMIONDŽIJE D.O.O“ NA RTS 1

 

Dugo čekana komedija „Kamiondžije d.o.o“ stiže večeras na Prvi program Radio televizije Srbije. Serija od 20 epizoda u režiji Filipa Čolovića, dipl. televizijskog reditelja Akademije umetnosti u Beogradu, biće emitovano svakog radnog dana od 20 časova.

 

 

Večita priča kamiondžija, u novoj seriji je prepuštena Žići i Baji, koji nas na svojim vožnjama podsećaju na, sve više zaboravljenu, naklonost i odanost. Jednu od glavnih uloga, Žuću, igra Tihomir Stanić, profesor glume na našoj Akademiji.

  

Glumačka ekipa okupila je još dva dipl. glumaca Akademije: Marka Gvera i Bojana Perića.

Marko Gvero 

Direktor fotografije na ovom projektu bio je Gojko Despotović, naš dipl. filmski i televizijski snimatelj, a montažu serije potpisuje Bojan Filipović, dipl. filmski i TV montažer Akademije.

 

„Zaboravljen je ideal prijateljstva, solidarnosti, međusobnog pomaganja, razumevanja. To je ono što postoji u svima nama, što postoji u našem narodu, a što je zaboravljeno nametanjem nekih individualističkih, sebičnih ideala“, smatra jedan od glavnih likova serije Tika Stanić.

Priče o običnom čoveku danas se zaobilaze, a upravo ona je suština nove televizijske sage.

„Ovo nije rimejk, ovo nije nastavak, ovo je jedna potpuno nova serija. Ona je atraktivna vizuelno svojom toplinom i mislim da su to njeni najveći kvaliteti. Ovo je priča o malim ljudima o partnerstvu i porodici“, kaže reditelj Filip Čolović.

Prva od najavljenih 20 epizoda biće emitovana u ponedeljak, 28. decembra, od 20 časova, na Prvom programu RTS-a.

Serija počinje slučajnim susretom Žiće, bivšeg šofera, a potom bibliotekara u maloj seoskoj školi u okolini Uba, i Baje, vozača autobusa u gradskom saobraćajnom preduzeću u Ubu. Taj susret će u potpunosti izmeniti njihove živote.Pošto su obojica ostali bez posla, oni su, gledajući reprizu serije Kamiondžije sa popularnim Čkaljom i Pavlom Vujsićem, koji su igrali Jareta i Paju, odlučili da kupe kamion i osnuju firmu za prevoz robe.

Tokom zajedničkog rada, Baja i Žića prolaze kroz niz zanimljivih i duhovitih, a društveno aktuelnih avantura, tokom kojih gledaoci mogu da se upoznaju sa raznim sudbinama običnih, tzv. „malih ljudi“ koji žive u provinciji i koji svoju svakodnevicu provode na sasvim drugi način, u odnosu na „brzi život“ u uzavrelim gradskim sredinama.

Leave a comment