HADŽI-ALEКSANDAR ĐUROVIĆ REŽIRAO TREJLERE I NAJAVE ZA BALET “ALISA” NARODNOG POZORIŠTA U BEOGRADU

 

Balet “Alisa”, Narodnog pozorišta u Beogradu, u koreografiji Dejana Кolarova, a u okviru programa “Mladi koreografi”, biće premijerno odigran u ponedeljak, 25.10.2021.

Trejlere i najave za balet režirao je naš diplomirani reditelj Hadži-Aleksandar Đurović, koji potpisuje i  scenario, kameru i fotografiju, montažu, postprodukciju videa i dizajn zvuka.

Prva najava je u dokumentarističkoj formi, “making of-a” kroz koju vidimo jednu probu za balet, a može se pogledati putem sl.linka:

Narodno pozorište – balet ALISA – proba (2021) on Vimeo

Druga najava je na veoma neobičan i originalan način, u potpuno filmskom maniru, urađena kao art video, koji dočarava modernu verziju kultnog dela “Alisa u zemlji čuda”.

Ovu najavu moguće je pogledati na sl. linku:

Narodno pozorište – balet ALISA – najava (2021) on Vimeo

Hadži-Alelsandar Đurović, rođen je u Beogradu 1988. Diplomirao je 2010. na katedri za TV režiju u klasi profesora Dragana Elčića, čiji je bio i asistent od 2011. do 2016. godine. Autor je 5 zbirki poezije i 2 zbirke kratkih priča i scenarija. Кao reditelj, potpisuje 12 međunarodno nagrađivanih kratkometražnih igranih i dokumentarnih filmova, debitantski igrani film “Ljubav dolazi kasnije” (2013), dugometražni dokumentarni film “Vi idite, ja neću!” (2015), i dva dokumetnarno-igrana tv filma “Gora Preobraženja – Priča o Svetom Savi” (2016) i “Samo nas ljubav može spasiti” (2017). Radio je muzičke spotove, promotivne videe za pozorišne predstave i filmove.

Sarađivao je kao asistent i reditelj druge ekipe sa eminentnim domaćim rediteljima na filmovima i tv serijama.

Trenutno je u postprodukciji svog drugog dugometražnog filma “Sveta Petka – Кrst u pustinji” čija se premijera očekuje na proleće 2022. godine.