Ideja filma je da pokažemo da je umetnost stvorila čoveka!

Svetski značajan arheološki lokalitet Lepenski Vir, smešten na platou na desnoj obali Dunava u okviru Nacionalnog parka Đerdap, svedoči o 9000 godina staroj mezolitskoj kulturi, po mnogo čemu jedinstvenoj u istoriji čovečanstva. Priča o ovoj drevnoj kulturi biće tema novog filma koji priprema reditelj i scenarista Bojan Vuk Kosovčević.
Mladi autor, diplomirani student Akademije umetnosti Beograd koji je 2012. godine uspešno debitovao filmom “Vir”, smeštenim u devedesete godine XX veka, u novom ostvarenju će se vratiti nekoliko milenijuma u prošlost. O mnogim važnim stvarima ne postoje pouzdani podaci, kaže on, te će se u filmu oslanjati na sopstvenu maštu. Bojan Vuk  Kosovčević najavljuje i dokumentarac o Lepenskom viru.
Na filmskom platnu će biti ovekovečen život drevnih ljudi, njihovi običaji, kultura, ali i društvena hijerarhija. Svaka od tri priče budućeg filma imaće i svoje “junake”, a njihove drame bi trebalo da nam dočaraju kako se nekad živelo, verovalo i volelo.
Bojan Vuk Kosovčević diplomirao je na dva studijska programa Akademije umetnosti – na Dramaturiji (2007) i Televizijskoj režiji (2010).
Akademija umetnosti Beograd svom diplomcu čestita na novom poduhvatu i želi mu veliki profesionalni uspeh.

Bojan Vuk KosovčevićBojan Vuk Kosovčević

Lepenski VirLepenski Vir