Mihailo Vulović, student TV režije, angažovan kao novinar-dopisnik portala "ISerbia"

Mihailo Vulović, student II godine TV režije na Akademiji umetnosti Beograd, jedan je od mladih ljudi koji znaju da savremeno doba zahteva od profesionalaca da vladaju širokim znanjem i veštinama koje prevazilaze njihovo zanimanje i osnovno obrazovanje.
Angažovan je kao novinar-dopisnik portala ISerbia (www.iserbia.rs), na kome objavljuje intervjue sa poznatim i uspešnim diplomcima Akademije umetnosti.
Prvi u nizu Mihailovih sagovornika bio je Hadži-Aleksandar Đurović, diplomirani student TV režije i asistent na ovom studijskom programu Akademije umetnosti, inače reditelj i scenarista višestruko nagrađivanog filma “Ljubav dolazi kasnije”, koji je posle uspešne festivalske turneje nedavno prikazan i na Radio Televiziji Srbije.
U intervjuu koji je objavljen pod naslovom “Režija nije zanimanje, već način života” dvojica TV reditelja – jedan budući i drugi diplomirani – razgovarali su o iskustvima studiranja na Akademiji umetnosti, teškoćama i radostima koje prate profesionalni život umetnika i situaciji u domaćoj kinematografiji.
Naredna sagovornica Mihaila Vulovića za porta ISerbia biće Hana Selimović, diplomirana studetkinja Glume i asistentkinja na Katedri za Glumu Akademije umetnosti Beograd.
Iako još uvek student TV režije, Mihalo Vulović je, samo tokom prošle godine, režirao dokumentarni film “Afrikanac” – sa kojim je osvojio treće mesto za TV reportažu na 18. Internacionalnom festivalu reportaže U Apatinu, autor je reklama za Miss YU kompaniju, a potpisao je i režiju emisije “PBD”, koja je emitovana na Radio Televiziji Srbije, itd.