INTERVJU AGLAJE FILIPOVIC NA FILMSKOM FESTIVALU U MOSKVI

 

Aglaja Filipović, studentkinja IV godine katedre Filmska i televizijska režija, boravila je u Moskvi na poziv Medjunarodnog studentskog filmskog festivala VGIK, u okviru kojeg je u zvaničnoj selekciji prikazan njen film “Znam šta sanjam kada imam noćne more”.

Tom prilikom naša mlada rediteljka čiji filmovi su dobitnici većeg broja domaćih i medjunarodnih nagrada, dala je intervju SKIF-u, internacionalnom časopisu koji prati Festival svake godine.

 

Na pitanje novinarke o utiscima o Festivalu, Aglaja je istakla da je Festival nesumnjivo dobar, jer pruža mogućnost mladim ljuidma iz različitih zemalja razmenu iskustava i znanja o kinematografiji.

„Ovde je mnogo studenata. Svi su vrlo ljubazni. Organizacija Festivala je odlična, a naš domaćin Ksenija, sačekala nas je još na aerodromu.“

„… Veoma mi se dopadaju belgijski filmovi koji su prikazani prvog dana Festvala, kao i filmovi učesnika iz Italije.“

Kako joj se dopada grad i da li će posetiti Festival sledeće godine, naša mlada rediteljka kaže:

„Prvi put sam u Moskvi… grad je prelep, ali ogroman i sigurno ću se ponovo vratiti, kako bih sa svim učesnicima podelila svoje iskustvo i svoj rad.“

Aglaja je u Moskvi od 11. do 15. novembra 2019. godine boravila sa Alisom Radovanac, našom studentkinjom Produkcije u umetnosti i medijim, koja je i producent filma.

Leave a comment