Marko Mitrović – glavni montažer na novom kapitalnom projektu Filmskih novosti

Filmske novosti - TitoMarko Mitrović, apsolvent na Katedri za filmsku i televizijsku montažu, angažovan je kao glavni montažer na novom projektu Filmskih novosti – dokumentarnom serijalu o Titu.

Prema rečima Vladimira Tomčića, direktora Filmskih novosti, novi kapitalni projekat je promovisan na sednici Euroimaža koja je nedavno održana u Savetu Evrope, Reč je o dokumentarnom serijalu o Titu koji bi se prikazivao u 24 jednosatne epizode, a koje bi bile snimljene u režiji 24 reditelja iz nekadašnjih jugoslovenskih republika.

– Veći deo ovog materijala biće prvi put prikazan, a odlučili smo da film režira više reditelja, da bismo imali različitu vizuru tog vremena. Oni mogu imati oprečna mišljenja, što je dobro, jer ćemo tako biti bliži istini o toj državi, epohi i životu koji smo živeli – kaže Vladimir Tomčić. – Ovaj projekat radiće se na nivou države, u njega su odmah ušle Makedonija i BiH, a zainteresovane su i Hrvatska i Slovenija.

Saradnju sa Filmskim novostima ostvariće i Mihajlo Vitezović, student Dramaturgije, i David Kecojević, student Filmske režije, koji će biti angažovani na realizaciji dve epizode pod naslovom “Tito i film”.

Posetite sajt Filmskih novosti i saznajte više o ovom projektu.

Leave a comment