MILOŠ GOLUBOVIĆ – STUDENT PRODUKCIJE ANGAŽOVAN U NACIONALNOM TEATRU

 

Za Miloša Golubovića, studenta četvrte godine katedre za Produkciju u umetnosti i medijima ste već sigurno čuli!

Ambiciozan, vredan, posvećen, tačan, odgovoran, komunikativan, ubedljiv, taktičan, šarmantan – pravi producent!

Najstudent Akademije umetnosti u Beogradu 2018/19. godine, studijski program Produkcija u umetnosti i medijima upisao je 2015 godine. Priznanje za najboljeg studenta generacije na katedri primio je na manifestaciji Art Finale, u septembru prošle godine.

Od samog početka studija iskazao je veliku nadarenost za bavljenjem producentskim poslom. Velika ljubav prema pozorištu dovela ga je do Nacionalnog teatra, gde sa uspehom radi na mnogim projektima.

Miloš je angažovan kao producent u Drami Narodnog pozorišta i radio je ove godine u organizaciji tri scenska čitanja tekstova savremenih autora iz regiona, čijim je izvođenjem otvoren novi scenski prostor Narodnog pozorišta „Radionica“:

  • Scensko čitanje teksta Tanje Šljivar „Kao i sve slobodne djevojke“ u režiji Ivane Vujić, održano 23. aprila 2019. godine,
  • Scensko čitanje teksta Lejle Kalamujić „Ljudožderka ili kako sam ubila svoju porodicu“ u režiji Ane Konstantinović, održano 19. maja 2019. godine,
  • Scensko čitanje teksta Filipa Grujića „Vilica Ebena Bajersa“ u režiji Jovane Tomić, održano 20. juna 2019. godine.

Svečanim programom na Velikoj sceni, a povodom 149 godina postojanja Narodnog pozorišta u Beogradu, dodeljena su godišnja priznanja za umetničke i radne rezultate. Miloš Golubović je kao student III godine produkcije na Akademiji umetnosti u Beogradu, dobio pohvalu Narodnog pozorišta kao spoljni saradnik.

Miloš je samo jedan od briljantnih primera, kako posvećenost, prava znanja, tehnike, iskustva i puno rada dovode do željenih rezultata.

Katedra za Produkciju u umetnosti i medijima Akademije umetnosti u Beogradu iznedrila je mnoga značajna imena u svetu medijske i umetničke produkcije u zemlji i inostranstvu u proteklih 25 godina.

Postani i ti deo sveta koji voliš!

Leave a comment