Mjuzikl “Pored mene” Stevana Filipovića 30. decembra na RTS-u

Fotografije: Tamara Antonović

Mjuzikl “Pored mene”, inspirisan albumom Nikole Čuturila Čuture za decu, po scenariju i u režiji profesora Akademije umetnosti u Beogradu Stevana Filipovića, biće emitovan na Prvom programu RTS-a u nedelju, 30. decembra u podne, a od 31. decembra kao poklon fanovima biće dostupan na RTS Planeti i na jutjub kanalu.

Mjuzikl je smešten u vreme pred letnji raspust, šest meseci pre filma “Pored mene”. Nezreliji i mlađi nego u filmu, junaci mjuzikla svojim postupcima dovode druge u neprijatne situacije, a nekad ih i povrede. A onda, kao i u filmu, neki od njih to razumeju, i izvuku lekciju iz svega što se desilo, nauče vrednost izvinjenja i praštanja, a neki ne.

Pored poznatih glumaca iz filma “Pored mene”, među kojima su Slaven Došlo, Nikola Glišić, Rastko Vujisić i drugi, igraju i Svetlana Bojković, Zinaida Dedakin, Olivera Viktorović.

Studenti Akademije umetnosti sa klase prof. Dragane Varagić i Olivere Viktorović koji su učestvovali u snimanju mjuzikla „Pored mene”: Marko Milošević, Marija Žeravica, Mina Milinković, Kristina Milosavljević, Tanasije Cakić, Aleksandar Ranković i Aleksandar Stojić.

Studenti koji su završili Akademiju umetnosti, a kao glumci su učestvovali u projektu: Milica Majkić, Matea Milosavljević, Slaven Došlo, Rastko Vujisić, Marko Panajotović, Milivoje Miša Stanimirović, Darko Ivić, Jovan Zdravković, Nikola Dragutinović, Uroš Novović, Alek Surtov, Katarina Pešić, Jelena Puzić, Gorica Regodić, Predrag Grujić, Jelena Kesić, Milica Petrović, Mina Nikolić, Anđelko Beroš, Bojana Đurašković, Stefan Petrović.

Ivana Zečević, moderator premijere zakazane za 29. decembar u Jugoslovenskoj Kinoteci.

Montažer je bivši student Akademije umetnosti Andrej Križan.

Pantomimičarka na snimanju mjuzikla, dela za decu, je bila Milica Tatomirović, studentkinja produkcije AU, koja se bavi i plesom.

Fotograf na setu bila je Tamara Antonović, asistent na Katedri za fotografiju Akademije umetnosti.

Specijalni gost na projektu je bila dr Svetlana Bezdanov Gostimir, profesorka Akademije umetnosti, koja se sjajno snašla u ulozi profesorke biologije.

Organizator projekta Nevena Joksimović, student četvrte godine produkcije AU.

 

Najveći deo snimanja odvijao se u hodnicima i učionicama Pete beogradske gimnazije, uz učešće brojnih statista i angažman koreografa iz grupe “Smooth Mafia” i koreografa baletskih scena Helene Ćelap i Sare Tasić.

Direktor fotografije je Dejan Trajković Ristić, izvršni producent je Ana Todorov, scenograf Mira Andrejević, kostimograf Irena Belojica, urednik Nataša Drakulić.

Album Nikole Čuturila Čuture sa 14 pesama za decu rađenih za RTS je bio inspiracija reditelju i scenaristi Stevanu Filipoviću (reditelj filmova Šejtanov ratnik, Šišanje, Pored mene) da napiše scenario za dečji mjuzikl.

Četrnaest autorskih kompozicija (muzika i tekst) Nikole Čuturila rađenih za televizijski serijal „Štimofonija“ i serijal „Nebojša Čelik šou“, sastavni su deo muzičke kompilacije koja je objavljena u novembru u izdanju PGP RTS-a.

Sedam numera iz serijala Štimofonija namenjeno je deci mlađeg uzrasta i tematski ih uvode u svet muzike, dok druga polovina albuma, takođe sedam numera iz novog serijala Nebojša Čelik šou, tematski obrađuje karakteristične adolescentske strahove.

U novom aranžmanu i produkciji, uz izvođenje članova hora „Kolibri“ i Dečjeg hora RTS-a pod upravom dirigenta Ljiljane Ranđelović, pevaju i glumci Slobodan Boda Ninković, Dragan Mićanović, Ivan Jevtović, Slobodan Beštić, Tamara Aleksić, kao i autor Nikola Čuturilo.

Više o mjuziklu pročitajte na linkovima:

http://www.esquire.rs/zabava/stevan-filipovic-o-mjuziklu-po-motivima-filma-pored-mene

https://noizz.rs/kultura/pored-mene-postaje-mjuzikl/hr7q0fv

Trejler mjuzikla:

 

 

 

 

Leave a comment