MLADI GLUMAC NIKOLA ĐAKOVAC ZVEZDA SERIJE “TUNEL“

Nikola Đakovac studetn glume Akademije umetnosti u Beogradu prvu ulogu ostvario je u seriji “Junaci našeg doba”, koja se trenutno emituje na Kurir televiziji. Pažnju na sebe skrenuo je rolom Visokog u seriji “Tunel”, koju kao reditelj potpisuju Petar Ristovski.

Nikola je ulogu u seriji dobio na kastingu. Zanimljivo je što se po scenariju lik zvao Mršavi, ali kad je dobio ulogu, zbog svoje visine,lik je prepravljen u Visoki.

Naš mladi glumac istiće da su scene serije prema istoimenom dogadjaju snimane više od nedelju dana u Boru i da se rado seća tih dana, iako su od tada prošle dve godine.

Nikola kaže “Veoma sam samokritičan prema sebi, a ljudi imaju samo reči hvale i podrške za tu ulogu. Samo sam jednom pogledao svoju epizodu da bih video šta sam mogao bolje. Jednom je bilo dovoljno. Pripremao sam se za snimanje nekoliko nedelja. Igram jedan tipičan lik. On, kao i njegovi drugari ne razume ozbiljnost nekih postupaka. Ceo taj događaj se desio iz bunta i šale.”

Džoni Dep i Leonardo Dikaprio su moji uzori, a sa naše scene Nikola Simić. Mnogo volim komediju, a omiljeni film mi je “Odiseja”.

O svojim studijama naš talentovani glumac ističe: “Imao sam sreće da me je Iva Milošević primila na svoju klasu na Akademiji umetnosti u Beogradu. Obe profesorke i Iva Milošević i Jelena Čuruvija imaju neku svoju divnu i lepu energiju. U klasi nas je 14. Ima nas iz Beograda, ali i iz Crne Gore i čitave Srbije. Dobro se slažemo.”

Nikola je pre upisa na fakultet snimao i “Urgentni centar”. Kaže “Opet igram problematičnog momka. On proba neke nedozvoljene supstance, pa počinje da paniči od njih zato što mu je prvi put. Čitao sam istraživanja za pripremu obe uloge. Pokušao sam da zamislim kako bi se tada ponašalo moje telo.” On kaže da mu je važno da uloga bude kvalitetno napisana, i da mu je velika želja da se oproba u komediji na filmu i televiziji.

https://www.kurir.rs/zabava/kultura/4390792/zvezda-serije-tulen-nikola-djakovac