NAGRADE NA MARTOVSKOM FESITVALU STUDENTIMA AKADEMIJE

 

Od izabranih 9 projekata igranog i dokumentarnog filma, koju su zajedno realizovali domaći eksperti Andrijana Stojković i Jovana Nikolić u saradnji sa Sari Volanen, urednicom New Cinema slota na finskom javnom medijskom servisu, dodeljene su dve nagrade.

YLE nagradu u vidu konsultacija u razvoju projekta, sa mogućnošću pre-buya, dodelila je Sari Volanen u ime finskog javnog medijskog servisa za projekat “Grand Jette”, reditelju Andriji Kaleniću i producentkinji Taši Prosen, studentima druge godine FTV režije i Produkcije u umetnosti i medijima, Akademije umetnosti u Beogradu.

“Grand Jette” je idejni projekat dokumentarnog filma koji observira napore mladog domaćeg baletskog igrača Đorđa Kalenića na profesionalnoj prekretnici iz prestižne štutgarske baletske škole u još zahtevniju baletsku školu Boljšoj teatra u Rusiji.

Kompanija Living Pictures dodelila je naradu za kolorkorekciju i postrodukciju Nenadu Pržulju, našem studentu II godine Produkcije, za film “Moj crveni film”.

U obrazloženju stoji da je film “Ciničan, samoironičan, ujedno pun života i humora. Autor pokušava za sebe da pronadje odgovor na pitanje šta je seks, a šta ljubav, da li su oni odvojeni ili nisu”.

 

Foto: Stanislav Milojković, www.martovski.rs