NAGRADE ZA FILM “ČUVARI FORMULE“ ČIJU REALIZACIJU POTPISUJU NAŠI POFESORI I DIPLOMCI

 

Najviše glasova publike na upravo završenom Filmskom festivalu u Sarajevu osvojio je novi film Dragana Bjelogrlića “Čuvari formule”.

Veliki broj gledalaca koji je prošle nedelje posetio regionalnu premijeru, nagradio je autorsku ekipu višeminutnim aplauzom.

Montažu ovog filma potpisuje naša dipl. FTV montažerka i profesorka Milena Predić, a kostimografkinja je bila naša profesorka Marina Medenica Vukasović. U glumačkoj ekipi našli su se Neboša Rako i Joana Knežević, dipl. glumci Akademije umetnosti u Beogradu, a iza kamere bili su naši dipl. filmski i televizijski snimatelji – prvi asistent snimatelja Milan Kolarski i B kamera operater Nemanja Petković.

Pred dolazak u Sarajevo, na festivalu u Lokarnu, film „Čuvari formule“ osvojio je dve prestižne nagrade – „Zelenog leoparda“ za film sa najupečatljivijom porukom i prestižnu nagradu Varajati magazina.

Ovaj jedinstveni film, koji govori o humanosti i empatiji, istinita je priča o decenijama skrivanom akcidentu u Vinči 1958, a rađen je po knjizi profesora Gorana Milašinovića „Slučaj Vinča“.