OGNJEN DAMJANOVIĆ – PRODUCENT U ULOZI GLUMCA

 

Ognjen Damjanović apsolvent katedre Produkcija u umetnosti i medijima Akademije umetnosti u Beogradu, u profesionalnom životu povezuje svoje dve ljubavi, produkciju koju studira i glumu kojom se bavi od detinjstva.

Ognjenov najnoviji angažman bio je u holivudskom filmu “Papilon”, koji se početkom februara našao na bioskopskom repertoaru i u našoj zemlji. Trejler https://www.youtube.com/watch?v=xqj7XOv9mC8

Naš mladi producent kaže da je imao čast da boravi u društvu najtraženijih holivudskih glumaca, od kojih je dobio dragocene savete. Neki od njih su Charlie Hunnam i  Rami Malek koji je ove godine dobio Oskara za najbolju mušku ulogu u ostvarenju “Bohemian Rhapsody”.

Ognjen je do sada imao priliku da sarađuje i sa brodvejskim rediteljima i pedagozima u dva mjuzikla. Glumio je u nekoliko pozorišnih predstava, kao i u crnogorskom filmu “Slučajevi pravde”.

Ovo je samo jedan od primera koji pokazuje kako je moguće spojiti dve na izgled različite, a komplementarne profesije i postići zapažen uspeh na početku umetničke karijere. Svedoci smo novih tendencija u svetu filmske umetnosti, koje pokazuju da znatan broj svetkih i domaćih glumačkih imena imaju želju da se ostvare kao producenti, kao i da producenti koji imaju sklonost ka glumi, dobijaju mogućnost da svoj talenat izraze na najbolji način.

Ognjen je upravo jedan od njih. Očekujemo da će pored uloga za kojima traga u domćoj ponudi, ubrzo zaokružiti i neki od svojih umetničkih producentskih projekata kojim ćemo moći da se pohvalimo.

Intervju sa mladim umetnikom možete odgledati u emisiji “Exclusiv”, koja se emituje na TV Prva https://www.youtube.com/watch?v=bb2Xryi7jNA , i upoznati ga na fotografijama iz diplomskog filma “Clitemnestera” Giorgia Lombardellia, dipl. studenta katedre Fotografija i kamera Akademije umetnosti u Beogradu.

 

Clitemnestra (2018)
Clitemnestra 2 (2018)
Clitemnestra 3 (2018)
Clitemnestra 4 (2018)
OGNJEN DAMJANOVIC 1
OGNJEN DAMJANOVIC 5
OGNJEN DAMJANOVIC 4
OGNJEN DAMJANOVIC 7
Papillon_Poster2
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Leave a comment