OVACIJE ZA NAŠU III GODINU GLUME NA FESTIVALU “A.N.F.I. TEATAR”  U KRALJEVU

 

Poslednjeg dana junskog izdanja festivala A.N.F.I.TEATAR, u dvorištu Bataljona u Kraljevu, odigrana je predstava „Apsurd zeneka, mušmule, kornjača i događaji”, ispitna predstava III godine glume Akademije umetnosti Beograd,  u klasi profesora Igora Đorđevića i Milice Kralj, piše portal hocupozoriste.rs

Ovom predstavom obuhvaćena su dela Ežena Joneska („Kakav kupleraj”, „Žak ili pokornost”, „Ćelava pevačica”, „Ludilo udvoje”, „Masakrarije”), Muze Pavlove („Idiot”, „Robot”) i Danila Harmsa („Slučajevi”).

Osim što je tekst široko opsežan i predstavljao bi pravi izazov i poslasticu za velike glumce, poseban je izazov za studente, koji su, čini nam se, svaki lik gradili na temelju kultnih filmskih ostvarenja, poput „Paklene pomorandže” ili „Trainspottinga”.

Prva godina studija glume posvećena je izučavanju glumca – „Ja u datim okolnostima”, u drugoj se uči građenje lika, dok je treća posvećena žanru. Ova klasa je predstavu igrala najtežim žanrom – apsurdom, izvodeći ga tako lagano i normalno, kao da je on osnovno sredstvo svih naših principa i života. Po ovacijama na kraju i prepoznavanju publike tokom predstave, deluje kao da zapravo apsurd i jeste svuda oko nas i u nama.

Kroz mnoštvo likova, dobrih monologa i dijaloga, okretnosti, scenskih borbi i songova, uz samo četiri reflektora, trinaestoro glumaca, mladih nada ovog zanata, predstavu je iznelo besprekorno, neprekidno se smenjujući pod vedrim nebom skoro dva sata. Ima nade da će pozorišna scena Srbije biti obogaćena svesnim i kvalitetnim mladim glumcima za koju godinu.

https://hocupozoriste.rs/vesti/junski-deo-ovogodisnjeg-anfiteatra-zavrsen-ovacijama

Predstava je odigrana 26. juna 2021. godine, u 21 čas.

Čestitke za naše mlade glumce i njihove profesore!