Počinje pozorišni festival na Mećavniku, u takmičarskom programu predstava Akademije umetnosti, selektor reditelj i profesor Akademije Milan Nešković

Treći Jesenji pozorišni festival na Mećavniku održaće se 2. i 3. novembra pod sloganom “Pozorišni Kustendorf”. Ove godine festival u studentskom takmičarskom programu, a po uzoru na svog starijeg brata Kustendorf, postaje internacionalan, što će i nastaviti da bude u godinama koje dolaze.

Selektor festivala je reditelj Milan Nešković, profesor Akademije umetnosti u Beogradu.

U takmičarskom programu ove godine za nagradu “Zlatni list” bore se četiri predstave, tri sa akademija iz Srbije i jedna iz Rusije.

Naša Akademija umetnosti iz Beograda takmiči se sa predstavom „Mamu mu jebem ko je prvi počeo“ Dejana Dukovskog, Fakultet dramskih umetnosti Beograd odigraće „Pošto gvožđe“ Bertolda Brehta dok će se Akademija umetnosti u Novom Sadu predstaviti komadom „Dok čekamo Godoa“ po drami Semjuela Beketa.

Državna pozorišna akademija iz Jaroslava (Rusije) takmičiće se sa predstavom „Slon“, Aleksandra Kopkova.

Mećavnik će ugostiti ansambl Narodnog pozorišta Sombor sa predstavom “Kad bi Sombor bio Holivud” u režiji Kokan Mladenovića, kao i predstavu Beogradskog dramskog pozorišta „Crna kutija“ reditelja Andreja Nosova inspirisanu velikim italijanskim filmskim hitom “Savršeni stranci” Paola Đenovezea.

Emir Kusturica, osnivač festivala, održaće radionicu na temu filma i pozorišta, budući da se uspešno bavio i jednim i drugim medijem.