PREDSTAVA „MAGIČNI GRAD“ U REŽIJI ANDJELKA BEROŠA U PREMIJERNO U POZORIŠTU PINOKIO

Premijera predstave “Magični grad” održana je u petak, 19. aprila 2024. godine, u Pozorištu lutaka Pinokio, u Beogradu, u 20 časova.

Predstava je nastala po ideji autora dr um. Anđelka Beroša, dipl. glumca i profesora Akademije umetnosti u Beogradu, a po dramskom tekstu Đorđa Кosića.

Inspiracija je filma „Život je lep“ (La vita è bella) Roberta Beninija. “Magični grad” je spoj dramskog teksta, fizičkog teatra i autorske muzike Irene Popović Dragović.

U glumačkoj postavi je Ivana Todorović, dipl. glumica Akademije umetnosti u Beogradu, kao i naši studenti glume  Danilo Milić, Anđela Alavirević, Jovan Stanković.

“Ovo je priča o životu i smeštena je u okolnostima koje nisu životne. Likovi u predstavi nemaju imena, kao ni versku, etničku i nacionalnu pripadnost. Otac i komšije koriste svoju maštu kako bi zaštitili devojčicu od ratnih dešavanja i predstavili ih kao magiju i čini koje su pale na grad. Akcenat je stavljen na obične ljude i nemogućnost da utiču na okolnosti u kojima su smešteni, posmatrane iz dečije perspektive”, istakao je reditelj predstave Anđelko Beroš.