Premijera dramsko-plesnog teatra „Slučajevi“ u režiji i dramatizaciji Tadije Miletića

Premijera dramsko-plesnog teatra „Slučajevi“ (po motivima D. Harmsa), u režiji i dramatizaciji Tadije Miletića, diplomiranog dramaturga Akademije umetnosti, održaće se 21. juna 2018. na velikoj sceni Opere i teatra Madlenianum.
Scenograf je Miraš Vuksanović, kostimograf Tijana Sićević, scenski pokret Tamara Antonijević Spasić (viši umetnički saradnik Akademije), a kompozitor Jug Marković. U predstavi igraju Stojan Đorđević, Ammar Mešić, Marija Kosić (viši umetnički saradnik Akademije), Novak Radulović, Nebojša Rako (diplomirani glumac Akademije umetnosti) i Jovana Čurović.
Muzički ansambl čine Jovana Čurović (sopran), Nevena Stanić (kontrabas), Ana Marinković (flauta), Rastko Uzunović (klarinet).
Ova predstava, po mnogo čemu jedinstvena u ideji, istražuje nove i drugačije oblike scenskog stvaralaštva. Pre svega, predstava je podeljena na dve strane, na levu i desnu. Dalje, vi birate koju ćete stranu gledati, a vaš doživljaj će prema tom izboru biti različit. Sa jedne strane je plesna predstava, a sa druge dramska. Sa jedne strane je jedna priča, a sa druge druga. Da biste u potpunosti shvatili jednu, morate pratiti i drugu. Šta više volite? Koreodramski ples ili dramski tekst? Na kraju ćete uvideti da ove dve predstave, u stvari, žive samo kao jedna celina i da je svako drugačije sagledavanje optička varka. Nije li tako i u životu? Nešto otpisujemo već na prvi pogled, a nekada ne vidimo očiglednu stvar iako je direktno ispred nas.