PREMIJERA FILMA “OLUJA“ MILOŠA RADUNOVIĆA 17. JANUARA 2023.

Film  „Oluja“ po scenariju i u režiji našeg dipl. reditelja Miloša Radunovića, biće premijerno prikazan u utorak, 17. januara 2023. godine, u MTS Dvorani,  u 20 časova i u Cineplex bioskopu u TC „Galerija“, u 21 čas.

“Oluja” je priča o događajima koji su prethodili agrasiji, ali i tokom same agresije hrvatskomuslimanskih snaga uz pomoć NATO-a na RSK u avgustu 1995. godine. Tada je sa područja Severne Dalmacije, Like, Korduna i Banije sa vekovnih ognjišta prognano najmanje 250 hiljada Srba. Ova operacija nosila je šifrovano ime “Oluja“.

Oluja je drama o ratu ispričana iz ugla običnog čoveka Ilije, čiji je jedini cilj da zaštiti i sačuva svoju porodicu, ognjište i selo u kojem je odrastao sa drugovima koji su mu silom prilika postali saborci, a čije se životne priče prepliću. U bici za opstanak, naši junaci vode i svoje lične bitke, a njihove porodice bivaju primorane da napuste svoje domove i potraže spas u nepreglednoj koloni koja kreće ka zemlji matici, ka Srbiji.

Jednu od uloga tumači naš dipl. glumac Jakov Jevtović, a montažu ovog projekta potpisuje Aref Zaabi, dipl. filmski i televizijski montažer Akademije umetnosti u Beogradu.

U sektroru kamere radio je dipl. filmski i televizijski snimatelj Akademije, Vladimir Vesković, a asistent reditelja bio je Ivan Denić, naš dipl. filmski i televizijski reditelj.

Sa filmom nastaje i istoimena serija u 12 epizoda koja će se tokom 2023. godine emitovati na Superstar TV.

Bioskopska distribucija filma širom Srbije počinje 19. januara 2023. godine.