PROF. GORAN JEVTIĆ SA PREDSTAVOM “ILUZIJE” NA FESTIVALU “SAHALINSKA RAMPA”

 

Goran Jevtić  naš istaknuti dramski umetnik i profesor glume Akademije umetnosti u Beogradu, gostovao je sa predstavom „Iluzije“, Ivana Viripajeva, u režiji Tanje Mandić Rigonat, u Teatru “Kukol” u Južnom Sahalinsku, na Međunarodnom pozorišnom festivalu “Sahalinska rampa”, na kojem su izvođene predstave iz Rusije, Kine, Finske, Srbije i Kazahstana.

“Iluzije” je vizuelno atraktivna teatarska priča o dva para, njihovim međusobnim odnosima, doživljaju ljubavi, istine, tajne i laži, koja nikoga nije ostavila ravnodušnim.

Iznevši utiske o predstavi, prof. Jevtić je za “Blic” istakao da je izvođenje bilo uzbudljivo i impresivno. “Uvek je izazovno kad gledaš kako nekog tvog pisca čitaju i vide drugi narodi…Mi smo sad igrajući osećali kako ljudi u publici dišu, osećali kako čitaju titl, a onda brzinski vraćaju pogled na scenu da vide kako mi to igramo. Stvorila se neverovatna bliskost, zajedničko disanje tokom predstave, a onda su se nama izoštrila čula da bi nas oni energetski bolje razumeli i prihvatili. Dešavalo se kao da smo i mi iznova neke stvari možda bolje razumeli i izneli nego do sada u ovoj predstavi koju već toliko dugo igramo”.

U predstavi igraju i Milutin Milošević, Sonja Kolačarić i Katarina Marković.

Grad Južni Sahalinsk je centar Sahalinske oblasti, koju čini 51 ostrvo na granici Rusije i Japana. Festival Sahalinska rampa je bijenalan, nazivaju ga i pozorišnom olimpijadom, a do sada je organizovan četiri puta.

Leave a comment