PROF. MILAN NEŠKOVIĆ SELEKTOR POZORIŠNIH DANA “KUSTENDORF  PREDSTAVE” U DRVENGRADU

Pozorišni dan pod nazivom „Kustendorf predstave“ održavani  su 10. decembra 2022.,  u Drvengradu , na Mokroj Gori i predstavljaju skraćenu  verziju festivala „Pozorišni Kustendorf“, koji  nije održan prethodne dve godine, a čiji  je osnivač Emir Kusturica.

Selektor festivala i reditelj Milan Nešković, profesor katedre Gluma Akademije umetnosti u Beogradu  odabrao je dve predstave. Na programu je bila „Vrpca“, autorski projekat Aleksandre Arezanović  i predstava “Kus petlić”, Narodnog pozorišta Subotica,  u pravo u režiji Milana Neškovića, koja je osvojila više od dvadeset najprestižnijih nagrada na brojnim festivalima.

Među njima su nagrade Sterijinog pozorja, Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine, Međunarodnog festivala 46. Dani satire Fadila Hadžića u Zagrebu i druge.

Prof. Nešković, kao selektor „Pozorišnog Kustendorfa“ od njegovog osnivanja, poručio je da je najbitnije da se tradicija nastavlja. “Mećavnik nastavlja svoju umetničku misiju, makar na jedan dan, ali sa dve izuzetne predstave i radionicom za 50 studenata glume i režije iz Srbije“.

Naši studenti glume, kao i svaki put do sada, bili su gosti “Kustendorf predstava” na Mećavniku.