PROFESORI AKADEMIJE TVORCI FILMA “3211” PREMIJERNO 19. SEPTEMBRA 2023.

 

Premijera prvog domaćeg muzičkog filma “3211” čiju režiju potpisuje Danilo Bećković, naš profesor filmske režije bila je 19. septembra 2023. godine u MTS dvorani i Cineplexx Galeriji Beograd bioskopu.

Film “3211” je istinita priča o Stefanu Đuriću Rasti, uspešnom muzičaru koji jednog dana gubi sve i odlazi u zatvor, a od njegovog ranijeg života ostaju samo njegove pesme. Ovo je priča o pravdi, otuđenosti, prepoznavanju životnih prioriteta, o životnoj snazi koja prevazilazi sve prepreke i žudnji za slobodom koja je iznad svega. Film “3211” prikazuje jedno transformativno iskustvo koje je dinamično, traumatično i zaključuje se iskupljenjem i jednom izoštrenom slikom sveta.

Montažu ovog filma potpisuje naš profesor filmske montaže Aleksandar Popović,

Po prvi put domaća publika ima mogućnost u bioskopima širom Srbije da uživa u mešavini žanrova: muzičkog, biografskog i trilera, o čemu prof. Bećković kaže: „3211“ predstavlja video album. Novi Rastin muzički album govori o njegovom hapšenju i o vremenu provedenom u istražnom zatvoru i  kućnom pritvoru. Njegov životni slom i trauma  su primarni u ovom filmu. Postoji i dokumentarni deo koji predstavlja priručnik za gledanje spotova. Ide nova  pesma, a  Rasta vam objašnjava upravo ono što ste čuli, na koji način je to povezano sa njim, njegovim detinjstvom i konkretnim situacijama”. Reditelj naglašava kako nije bio inspirasan sličnim filmskim ostvarenjima, već je ispiraciju pronalazio u  Rastinoj  muzici  i tekstovima. “Najviše me je privkla mogućnost da se bavim formom koja se kod nas nije radila. Mešavina muzičkog filma i video albuma je nešto što nije uobičajeno, bar na našim prostrima”.

U filmu “3211” je premijerno predstavljeno sedam novih pesama sa istoimenog albuma koji je glavni glumac napisao upravo u zatvorskoj jedinici pod brojem 3211, a publika će iste moći da čuje samo u filmu za vreme njegove distribucije.