Projekcija ispitnih filmova iz OSNOVA FILMSKE REŽIJE

Projekcija ispitnih filmova iz Osnova filmske režije 1Projekcija ispitnih filmova iz predmeta Osnovi filmske režije I kod prof. dr Olega Jeknića, čiji su autori studenti Filmske i TV montaže, Dramaturgije i Produkcije u umetnosti i medijima na Akademiji umetnosti u Beogradu, kao i repriza fimova studenata I godine TV režije, održaće se u Velikoj sali Akademije 28 (Nemanjina 28), u četvrtak, 27. juna 2013. godine, u 14.30.

U glavnom programu biće prikazani filmovi Janka Pješivca (FTV montaža), Mihajla Vitezovića (Dramaturgija), Ines Brajović (FTV montaža) i Dee Džanković (Produkcija u umetnosti i medijima), dok će u pratećem, repriznom programu gledaoci moći da pogledaju filmove Stefana Krasića i Mihaila Vulovića, studenata I godine TV režije.

Dobro došli u bioskop!

Glavni program

ŽEА

Režija: Janko Pješivac
Trajanje: 8’
Sinopsis: Svet je uništen od strane ljudi koji su ga činili toliko lepšim. Vredi li mučiti se radi preživljavanja koje u takvom svetu gubi smisao?

 

A1eđ (r.: Janko Pješivac)

Janko Pješivac je rođen 1994. godine u Beogradu. Oduvek su ga zanimale vizuelne umetnosti te je, završivši XIV gimnaziju, odlučio da se bavi filmskom montažom.
 

Janko Pješivac
Janko Pješivac

MARIONETA
Režija: Mihajlo Vitezović
Trajanje: 6’
Sinopsis: U psihodeličnoj i grafitima oslikanoj zgradi iznad zaljubljenih glava koje ništa ne slute, vreba jedna vudu lutkica…

Marioneta (r.: Mihajlo Vitezović)

Mihajlo Vitezović je rođen 1991. godine u Beogradu. Završio je Filološku gimnaziju, smer klasičnih jezika, a od 2010. studira dramaturgiju na Akademiji umetnosti. Autor je scenarija za više kratkometražnih filmova i radio-drama. Operativni je urednik i dizajner vebzina Armaturgija, kao i publicista Festivala srpskog filma fantastike.

 

Mihajlo Vitezović
Mihajlo Vitezović

 
TRUE ROMANCE
Režija: Ines Isidora Brajović
Trajanje: 10’
Sinopsis: Prava romansa.
 

True Romance (r.: Ines Isidora Brajović)

 
Ines Isidora Brajović je rođena 04. 01. 1988. u Beogradu.  A1ivotni moto: life is short – it’s dumb to play it safe.
 

Ines Isidora Brajović
Ines Isidora Brajović

 
ZID
Režija: Dea Džanković
Trajanje: 15’
Sinopsis: Kada jednoj devojci komšinica iznenada premine, prisustvo novih stanara počinje da utiče na njen život…
 

Zid (r.: Dea Džanković)

 
Dea Džanković je rođena 26. 2. 1991. godine u Novom Pazaru, i studentkinja je treće godine na Katedri produkcije u umetnosti i medijima. Film “Zid” je njeno prvo rediteljsko ostvarenje.
 

Dea Džanković
Dea Džanković

 
 

Prateći program

 
GURAJ

Režija: Stefan Krasić
Trajanje: 22’
Sinopsis: Glavni junak je stanar zgrade. On nema mira ni sna jer komšija iznad njega stalno buši u vreme kućnog odmora.

 

Guraj (r.: Stefan Krasić)

 

Stefan Krasić je rođen u Nišu 15. 02. 1992. Radio je kao asistent reditelja u dve profesionalne predstave u Narodnom pozorištu u Nišu. Ima autorski bend “Prinčevi Patroni” kojima je Medijana Balkanrock izdala tri pesme. Režirao 5 muzičkih spotova i do sada snimio tri kratka igrana filma.

 

Stefan Krasić
Stefan Krasić

 
 
AFRIKANAC (dokumentarni)

Režija: Mihailo Vulović
Trajanje: 13’
Sinopsis: Film predstavlja život mladog ambicioznog Roma, koji uspeva da pored teških životnih okolnosti školuje sebe i svojom borbom omogući bolji život.

 

Afrikanac (r. Mihailo Vulović)

 

Mihailo Vulović rođen je 15. 10. 1990. u Vršcu. Završio je srednju bogoslovsku školu Svetog Save u Beogradu. Trenutno je student I godine televizijske režije, u klasi prof. dr Dragana Elčića.

 

Mihailo Vulović
Mihailo Vulović

Leave a comment