RTS prikazuje film "Ljubav dolazi kasnije" Hadži-Aleksandra Đurovića

Film “Ljubav dolazi kasnije”, debitantsko dugometražno igrano ostvarenje scenariste i reditelja Hadži-Aleksandra Đurovića, diplomca i asistenta na Katedri za filmsku i televizijsku režiju i montažu Akademije umetnosti Beograd, biće prikazan na Drugom programu Radio Televizije Srbije u utorak, 11. februara 2014. godine, u 21.34.
Jednu od glavnih uloga u ovom filmu tumači Goran Jevtić, glumac i asistent na Katedri za glumu Akademije umetnosti Beograd, a pored njega igraju i Milica Stefanović (studentkinja Glume Akademije umetnosti Beograd), Andrej Šepetkovski, Ljubinka Klarić, Aleksandar Đurica, Tanasije Uzunović, Jadranka Selec
U ovoj ljubavnoj drami prepliću se tri priče čiji akteri pokušavaju da tokom jedne noći reše svoje emotivne probleme i nerešene veze iz prošlosti. Emotivno rastrzani ljubavnik na čudan način pokušava da vrati sebi najbitniju devojku u svoj život, dok ona iste večeri igra ključnu ulogu u životu drugog nesrećnog čoveka. Muškarac se, dve godine posle raskida, nalazi sa bivšom devojkom, a tajna koju će joj otkriti te večeri zauvek će promeniti njen stav prema njemu. Svako od likova preživljava svoju usamljenost sa drugima.
Scenario filma “Ljubav dolazi kasnije” nastao je prema pričama Hadži-Aleksandra Đurovića, a inspirisan je – kako autor kaže – usamljenošću i nemogućnošću ostvarenja emotivnih odnosa, što je danas opšteprisutno u modernom, otuđenom društvu.
Iako je reč o rediteljskom prvencu, film Hadži-Aleksandra Đurovića je do sada osvojio nekoliko prestižnih međunarodnih filmskih nagrada, a prikazivan je na festivalima širom sveta. Premijerno je prikazan na prošlogodišnjem FEST-u, u takmičarskoj kategoriji “Evropa van Evrope”.
Film je snimljen u produkciji Aleksandrija Filma. Scenarista, reditelj i montažer je Hadži-Aleksandar Đurović, izvršni producent je Milovan Đurović, direktor fotografije Bojan Rakić, scenografiju potpisuje Andrea Miletić, kostimograf je Jelena Đorđević, snimatelj zvuka Novica Jankov, dok je dizajner zvuka i kompozitor Saša Mirosavljević – Don.

Plakat za film LJUBAV DOLAZI KASNIJEPlakat za film “Ljubav dolazi kasnije”
Hadži-Aleksandra Đurovića

Ljubav dolazi kasnije

LJUBAV DOLAZI KASNIJE

Hadži-Aleksandar ĐurovićHadži-Aleksandar Đurović

Trejler za film “Ljubav dolazi kasnije”

Leave a comment