SERIJA “BRANILAC“ – DIPLOMCI I PROFESORI AKADEMIJE NA RTS1

 

U utorak, 21. septembra 2021. godine počinje emitovanje nove krimi serije “Branilac” na prvom programu Radio televizije Srbije.

“Branilac“se bavi istinitim događajima opisanim u knjigama advokata Olivera Injca i Filote File, kao i originalnim predmetima Veljka Guberine.

Igraju naši dipl. glumci Stefan Bundalo i Bojan Perić, kao i naš profesor glume Tihomir Stanić.

Direktor fotografije na ovoj seriji je Gojko Despotović, dipl. filmski i televizijski snimatelj Akademije umetnosti u Beogradu.

Advokatske odbrane i suđenja prvi put su okosnica jedne domaće serije, koju  prati i narativ advokata koji će nam dočarati period od 1955. do 1975. godine.

Serija, na filmski uzbudljiv način, elementima drame i trilera, dočaraće nam životne priče običnih ljudi, koji su se našli u situacijama sa kojima nisu umeli ili nisu mogli da se nose. Okosnica svih priča su ljubav, uticaj sredine u kojoj žive, borba za moć, sa zapletima koje samo život može da kreira. Sve priče pratimo iz ugla advokata – branilaca u potrazi za istinom, koji nas vode kroz živote glavnih aktera i postupno nam rasvetljavaju okolnosti koje su dovele do zločina.

Devet epizoda obuhvatiće šest slučajeva. Koliko advokati menjaju granice u odbrani čoveka, i da li se u sudu brani krivica ili nevinost, publika će saznati odgovore, utorkom od 22h.