SNIMATELJI, GLUMCI I REDITELJI AKADEMIJE U NOVOJ SERIJI “BELEŽNICA PROFESORA MIŠKOVIĆA“ NA RTS1

 

Na Radio televiziji Srbije počelo je emitovanje nove krimi serije „Beležnica profesora Miškovića“, u čijoj realizaciji je učestvovao veliki broj diplomaca Akademije umetnosti u Beogradu.

Direktor fotografije najnovijeg televizijskog serijala je Bojana Andrić, dipl. filmski i televizijski snimatelj naše Akademije. Kao snimatelj na ovom projektu radio je naš diplomac Vladimir Arsenijević.

 

Veliku glumačku ekipu koja je angažovana čine i naši dipl. glumci, studenti glume i profesori: Lazar Dubovac, Aleksandra Balmazović, Jelica Kovačević, Aleksandar Lazić, Lora Đurović, Marko Milošević, Dragana Varagić i Nebojša Milovanović.

 

Kao drugi asistent reditelja radila je naša studentkinja Filmske i TV režije, Anđela Tončev, a u sektrou tona dipl. muzički producent i dizajner zvuka Nebojša Zorić.

U novoj seriji igraju i naši profesori glume: Dragana Varagić i Nebojša Milovanović.

Priča nas vodi kroz slučajeve pune fantastike, magije i neverovatnih situacija paralelno na dva koloseka: deo radnje smešten je u prve godine 21. veka a deo u 70-e godine 20. veka.

U proleće 2002 godine mladi novinar lista Argument, Boško Stevanović, dobija zadatak da napiše tekst o naučnoj ostavštini poznatog preminulog srpskog etnologa Arsenija Miškovića.

U knjizi su opisani slučajevi koje je etnolog Mišković decenijama sakupljao po Srbiji, a čija je suština – misterioznost. Te slučajeve, jednostavno rečeno, nije moguće racionalno objasniti: od nestajanja ljudi koji se pojavljuju godinama kasnije, bez traga starosti na sebi, preko priča o mestima na kojima se događa nešto što može da se čuje ali ne može da se vidi, do neobjašnjivih sila koje se pojavljuju u neočekivanim situacijama, kad čovek ostane bez tračka nade, i čine čuda…

Njeni misteriozni zapisi godinama opsedaju neke ljude iz inostranstva – Beča, Londona, Moskve i jednog gradića u Arizoni. Beležnica na kraju pokreće i lavinu čudnih događaja koji porodicu i prijatelje beogradskog novinara dovode u životnu opasnost.

Serija “Beležnica profesora Miškovića” se emituje na prvom programu Radio televizije Srbije vikendom.