Studenti Akademije umetnosti snimili video o Jesenjem pozorišnom festivalu na Mećavniku

Nedavno završeni Jesenji pozorišni festival na Mećavniku prošao je u mnogim segmentima u znaku Akademije umetnosti u Beogradu. Naš profesor, reditelj Milan Nešković, bio je selektor, naša predstava „Mamu mu jebem ko je prvi počeo“ Dejana Dukovskog bila je uvrštena u takmičarski program.

Takođe, na poziv Emira Kusturice, osnivača festivala, vd dekan Akademije umetnosti u Beogradu Dragan Elčić je formirao ekipu za snimanje Jesenjeg festivala, predstava, predavanja, radionica i atmosfere.

Reditelj Nikola Gačpar, montažer Aleksa Mirosavljević, snimatelj Vlade Arsenijević i snimatelj zvuka Maksim Kostenko snimili su završni duži video o ceremiji zatvaranja, i o takmičarskim danima festivala, kao i pojedinačne video materijale sa oba takmičarska dana.

Treći Jesenji pozorišni festival na Mećavniku održao se 2. i 3. novembra pod sloganom “Pozorišni Kustendorf”. Ove godine festival u studentskom takmičarskom programu, a po uzoru na svog starijeg brata Kustendorf, postao je internacionalan, što će i nastaviti da bude u godinama koje dolaze.

U takmičarskom programu ove godine za nagradu “Zlatni list” borile su se četiri predstave, tri sa akademija iz Srbije i jedna iz Rusije.

Naša Akademija umetnosti iz Beograda takmičila se sa predstavom „Mamu mu jebem ko je prvi počeo“ Dejana Dukovskog, Fakultet dramskih umetnosti Beograd sa “Pošto gvožđe“ Bertolda Brehta, a Akademija umetnosti u Novom Sadu sa komadom „Dok čekamo Godoa“ po drami Semjuela Beketa.

Državna pozorišna akademija iz Jaroslava (Rusije) takmičila se sa predstavom „Slon“ Aleksandra Kopkova.