STUDENTI GLUME SA PREDSTAVOM “GALEB” BRILJIRALI NA FESTIVALU U RUSIJI

 

STUDENTI GLUME SA PREDSTAVOM “GALEB” BRILJIRALI NA

FESTIVALU U RUSIJI

 

Diplomska predstava studenata glume, Čehovljev “Galeb”, u režiji prof. Milana Neškovića, odigrana je na 11. Omladinskomfestivalu ,,Pozorisna budućnost Rusije” u Jaroslavlju, 27. aprila 2019. godine.

Predstava “Galeb” je prva iz Srbije koja je na ovom značajnom festivalu gostovala ikada, gde je pobrala dobre komentare i izuzetno pozitivne kritike.

Studenti  ruskog Instituta i studenti naše Akademije izgradili su odnos poverenja i prijateljstva koji će svakako biti temelj buduće saradnje ove dve akademske institucije.

Naši mladi glumci kažu da je organizacija festivala ,,Pozorisna budućnost Rusije” bila je na veoma visokom nivou i da su se domaćini potrudili da svaki minut njihovog boravka u Rusiji bude isplaniran.

“Imali smo priliku da gledamo predstave sa drugih akademija koje su učestvovale na festivalu, kao i profesionalne predstave sa večernje scene najstarijeg Ruskog teatra ,,Volkovski teatar”.

Prvi i najstariji tetar u Rusiji je ,,Volkovski teatar”, u Jaroslavlju, koji smo imali priliku da vidimo.

Bio nam je organizovan i odlazak u Moskvu, koju smo obilazili sa studentima iz Jaroslavlja koji su isli zajedno sa nama.Imali smo nezaboravno i značajno iskustvo”, reči su organizatorke i glumice Ane Jovanović.

 

“Zahvaljujemo se Akademiji još jednom što je obezbedila naš odlazak u Rusiju”, izrazili su svoje utiske mladi umetnici.

U predstavi igraju: Marija Babić, Dimitrije Prodanović, Milena Božić, Gordana Đokić, Miloš Lazarov, Mladen Vuković, Predrag Grujić i Ivan Ninčić.

“Galeb” je već nagrađen u Minsku /Beolorusija/, na tamošnjem festivalu “Teatralny koufar”. Glumica Gordana Đokić dobila je nagradu za najbolju žensku sporednu ulogu, Miloš Lazarov za najbolju mušku glavnu ulogu, a reditelj Milan Nešković nagradu za najbolju režiju.

 

Leave a comment