STUDENTI I DIPLOMCI AKADEMIJE U SERIJI “VAZDUŠNI MOST“

 

“Vazdušni most” je domaća mini-serija čiju izvršnu produkciju potpisuje Predrag Jočić, dipl. filmski i televizijski snimatelj Akademije umetnsoti u Beogradu, koji je ujedno bio i direktor fotgrafije ovog projekta.

Serija koja se od  09. marta 2024. godine emitovala na kanalu Superstar televizije, a od 16. marta 2024. godine i na Prvom programu RTS-a, nastala je istovremeno sa filmom Heroji Halijarda koji je premijerno prikazan 2023. godine.

“Vazdušni most” je do sada neispričana ratna priča o tragici jednog vremena, o herojstvu i beznađu, o prijateljstvu, žrtvovanju i plemenitosti, o ljubavi i dobroti…

U proleće 1944. godine, u trenutku završnice Drugog svetskog rata, u jednom srpskom selu u toku je najveća pojedinačna akcija spasavanja američkih i savezničkih pilota u istoriji svetskog vazduhoplovstva, poznata kao operacija Halijard.

To je priča o tri brata Jovića i njihovoj porodici, razapetoj između suprotstavljenih ideologija i saga o njima i njihovim individualnim tragičnim sudbinama koje predstavljaju paradigmu srpske nacionalne tragedije, bratoubilaštva i ideoloških raskola, koji čitav jedan narod odvode u sunovrat.

Jednu od glavnih muških uloga igra naš profesor glume Nikola Rakočević, a u glumačkoj podeli su i glumci Akademije: Aleksa Mogić, Dimitrije Prodanović, Đorđe Erčević, Helena Petrović i Arsenije Berić.