Svečanost Akademije umetnosti u Kulturnom Centru grada Beograda

U Kulturnom Centru grada Beograda Akademija umetnosti obeležava svoju 23. godinu rada.
Pozivamo studente i profesore, kao i ljubitelje filmske umetnosti da u četvrtak, 14.12.2017. godine od 17h i od 19h pogledaju najnoviju produkciju studentskih filmova, a time i podrže, novu generaciju filmskih reditelja, direktora fotografije, montažera, snimatelja zvuka, organizatora i glumaca.
Ovom prilikom tradicionalno nagrađujemo svoje najbolje studente. Za svoja postignuća tokom školske godine 2016-2017.  najbolji studenti sa svih katedri će steći status “Najstudenta”.
Priznanja i statuete će studentima predati dekan Akademije umetnosti u Beogradu prof. Dragan Elčić i Dušan Đoković, osnivač i predsednik Akademije umetnosti u Beogradu.
art_finale_2013_b
Program:

DOKUMENTARNI FILMOVI

17:00h

1. “In arti”, Stefan Petronijević10,2min
Sadržaj: Proces kroz koji umetnik prolazi da bi doveo sebe pred svoje svršeno delo, suočavanje  sa sobom preko svog dela i posledice stvaranja i postupaka kroz koje umetnik prolazi.
2. “Iza kulisa”, Đurović Anđela12min
Sadržaj: Rakić Zoran, zbog materijalne situacije odlučuje da napusti pozorište, posao koji najviše voli . Zapošljava se kao domar u jednoj od beogradskih gimnazija i dobija stan. Ali Zoran ne odustaje u potpunosti od pozorišta i odlučuje da sredi svečanu salu u gimnaziji gde započinje uspešan rad sa svojim teatrom.
3. “Macan- Million Miles Away”,Dušan Peruničić 11min
Sadržaj: Usled restitucije, junak i njegova porodica su prisiljeni da napuste kucu u kojoj su živeli 30 godina, međutim, glava porodice neće da radi ništa osim da svira gitaru za prijatelje
4. “Trag Boje”, Nikola Gačpar , 10min
Saržaj: Vladimir Markoski, profesor likovne kulture, muzičar i slikar, obavlja posao nastavnika, ali i pedagoga u osnovnoj školi u kojoj je zaposlen, uporedo se pripremajući za nastupe muzičke grupe „NBG” čiji je član, kao i za predstojeću samostalnu izložbu.
5. “Odumiranje”, Nina Jovanović17min
Sadržaj: Selo Boževac u Istočnoj Srbiji, u okolini Požarevca. Većinu domaćinstava u selu čini starije stanovništvo, dok su mladi većinom u inostranstvu. Njihovi domovi, kao i par lokala u selu tokom cele godine su prazni, osim za praznike kada je selo ispunjeno mladima koji dolaze da provedu praznike u rodnom kraju.
6. “Obeleženi”, Jovan Dopuđ 11min
Sadržaj: Priča o jagnjetu koji nije hteo da prati stado.
 

KRATKI IGRANI FILMOVI

19:00h

1. “Još ovu noć”, Stefan Petronijević 28min

Sadržaj: Pod teretom smrti i suočavanja sa nemogucim izborom, između sebe ili brata, Jana krsi moralne norme zarad ispravnih vrednosti i emocija.
2. “Na putu kojeg nema”, Hana Bulić18min
Sadržaj: Film je nastao po motivima pesme “Treba plakati unapred” od Matije Bećkovića. Sava se slučajno vraća na splav gde je provela puno vremena sa Lukom, koji je znao da je samo pitanje vremena kada će da se vrati.
3. “Odlazim dok čekam”, Dušan Peruničić, 24min
Sadržaj: Devojka bez ljubavi dolazi kod druga na sastanak u nadi da ce biti sedža, međutim on želi nešto više. Kada shvati šta je mogla da ima, on više nije u istom gradu.
4. “Probudi me”, Nina Jovanović, 19min
Sadržaj: Kroz sećanja glavnog junaka upoznajemo se sa uzbudljivim epizodama njega u mladosti, među kojima je i njegova prva ljubav koja je ostavila dubok trag.

Dobrodošli!

Ulaz je slobodan

vest možete pročitati i na: http://www.kcb.org.rs/2017/12/projekcija-filmova-studenata-akademije-umetnosti-u-beogradu/