Tamari Grujić dodeljena specijalna plaketa za najplemenitiji podvig godine

Juče su u Skupštini grada Beograda 55. put po redu pojedincima i kolektivima uručene zlatne i specijalne plakete u akciji “Večernjih novosti” za najplemenitiji podvig godine.
Svečanost u Skupštini grada Beograda su juče otvorili mališani Dečjeg hora “Čarolija” pod vođstvom Sanje Lazović pesmom “Ovo je Srbija”. Dugotrajnim aplauzom pozdravljen je najplemenitiji u 2017. godini – stariji vodnik Ivan Ristić (39), komandir odeljenja 11. pešadijskog bataljona Prve brigade Vojske Srbije u Pančevu. Zlatnu plaketu za najplemenitiji kolektivni podvig primila je mati Marija, igumanija manastira Ravanica u čijoj nadležnosti je manastir Svete Petke. Sestrinstvo ovog manastira dobilo je priznajnje za njihovu višedecenijsku posvećenost i bespoštednu brigu o punoletnim ženama s posebnim potrebama.
 
Ponosni smo na činjencu da je autorka popularnog TV serijala  “S Tamarom u akciji”  Tamara Grujić,  studentkinja Produkcije u umetnosti i medijima na Akademiji umetnosti u Beogradu, jedan od dobitnika ovog renomiranog priznanja.
 
„Nama su najveća nagrada osmesi i radost ljudi kojima pomažemo, naročito kada, posle nekoliko meseci, vidimo da smo nekome zaista promenili život“ – rekla je juče Tamara Grujić, dobitnica specijalne plakete za TV serijal “Radna akcija” i “S Tamarom u akciji”. „Ali, ovakve nagrade, sa tradicijom dugom 55 godina i, posebno, ova od “Novosti”, medija koji gaji istinske ljudske vrednosti, znači nam mnogo. To je vredno priznanje. Daje nam veliku motivaciju i potvrdu da javnost i stručni žiri cene naš rad. Ove godine, pomoći ćemo 24 porodice na istoku i zapadu Srbije“, ističe Tamara.
NAJPLEMENITIJI_Tamara_Grujic
 
U 2018-oj godini Tamara i dvadesetočlani tim Triangl produkcije će pomoći još 11 porodica na istoku Srbije i 14 porodica na zapadu Srbije. U ovoj godini svoje akcije su proširili i na ustanove, odnosno udruženja ranjivih grupa ljudi. U saradnji sa Udruženjem Nurdor ekipa serije “S Tamarom u akciji” će tokom 2018. godine renоvirati Dečije onkološko odeljenje klinike u Kragujevcu  i pomoći izgradnju prve rehabilitacione banje za ljude obolele od multiple skleroze u Banji Vrujici.
Kompletan spisak dobitnika zlatnih i specijalnih plaketa možete pronaći u članku objavljenim na sajtu Večernjih novosti – http://bit.ly/2EBXtsn
 

*fotografije (D. Milovanović i Z.Jovanović)

preuzete su sa portala Novosti online