"Bio dvaput jedan kralj" nagrađen u Barseloni i Los Anđelesu

Kratkometražni animirani film “Bio dvaput jedan kralj” (Twice Upon a Time) Vojina Vasovića, diplomiranog reditelja i saradnika u nastavi na Akademiji umetnosti u Beogradu, osvojio je nagradu za najbolji animirani film na Movie Screen Festivalu u Los Anđelesu (6-10. februar), kao i nagradu za najbolji scenario i nagradu za najbolji animirani film na Barselona Planet Film Festivalu.
 
Ovo je već deveta nagrada za ovu srpsko-kanadsku koprodukciju kuća Plan 9 i To Blink Animation studija.
Best Animated Film Certificate_MSCPFF
“Bio dvaput jedan kralj” nastavlja festivalsku turneju sledećeg meseca u Rumuniji (Short To The Point Festival), Italiji (Alessandria Film Festival) i Grčkoj (Athens Animfest).
 
Ovaj nagrađivani animirani film priča je o kralju koji ima podvojenu ličnost i živi u nesvakidašnjem podeljenom ekranu.
 
Glasove u filmu daju John White i Miodrag Mića Milovanov, a animaciju pored Vasovića i Nikole Stepkovića potpisuju i Snežana Čubrilović, Mladen Nikolić i Jelena Milunović. Film su podržali Filmski centar Srbije, gradski i regionalni fondovi u Torontu, kao i mađarska produkcija AZT Media.
B BEST-WRITING-BPFF
Trejler za animirai film “Bio dvaput jedan kralj” možete pogledati ovde: https://vimeo.com/139400811
 
Autor filma Vojin Vasović trenutno pored dugometražne animirane verzije ovog ostvarenja radi i na dugometražnom igranom filmu „Kraj sveta“ po scenariju Aleksandre Urošević, koji je nedavno dobio podršku Filmskog centra Srbije za razvoj scenarija.
Vojin Vasovic 2017
Vojin Vasović je diplomirao TV režiju na Akademiju umetnosti u Beogradu u klasi prof. Dragana Elčića, a master studije režije završio je na Univerzitetu u Torontu. Usavršavao se u oblasti dokumentarnog filma, dizajna svetala, animacije, fotografije i tehnike glasa i pokreta. Sa animiranim filmom „Svakih pet minuta“ Vojin Vasović je osvojio više od 35 međunarodnih, glavnih nagrada i neznanično je postao najviše nagrađivani autor u Evropi 2011/2012. godine, kao i jedan od najnagrađivanijih u oblasti kratke forme u istoriji srpske kinematografije.