Predavanje:pravni okvir međunarodnih koprodukcija, Stefan Rull, Jugoslovenska kinoteka, 3. mart 10:30

Poštovane kolege,
Pozivamo Vas da prisustvujete predavanju: “Pravni okvir međunarodnih koprodukcija – šta treba da znate?” koje će Stefan Rüll održati u okviru Fest Forward 2018 u Jugoslovenskoj kinoteci (Uzun Mirkova 1, Multi sala), 3. marta od 10:30h.
 
image001
Dobri koprodukcijski ugovori su od najvećeg značaja za uspeh filmskih produkcija i medijskih projekata. .
 
Ovo predavanje je značajno za profesionalne producente, ali i za studente, koji će ovom prilikom moći da nauče više o pravnim aspektima medjunarodnih koprodukcija, o pravnoj strukturi međunarodnih koprodukcijskih ugovora i sadržajima koje svaki sporazum treba da definiše sa posebnim fokusom na sledeće teme: razlozi za koprodkciju, način budžetiranja, finansijski izvori, cashflow plan, autorsko pravo – sticanje, vlasništvo i transfer, eksploatacija i distribucija filma na različitim teritorijama, kao i podela prihoda, prekid ugovora i načini rešavanja pravih sukoba.
Biće govora i o internacionalnim koprodukcijskim konvencijama i fondovima poput Evropska kovencija o kinematografskoj koprodukciji, Eurimages i Kreativna Evropa MEDIA.
Po završetku predavanja, od 14:30h Stefan Rüll održaće individualne sastanke sa zainteresovanima koji je moguće zakazati putem email adrese: ff2018@fcs.rs
__________________________________
O predavaču:
Stefan Rüll, advokat i medijator, specijalizovao se za nemačke i međunarodne filsmke i TV produkcije. Njegova advokatska kancelarija u Berlinu fokusirana je na pružanje pravnih saveta i predstavljanje/zastupanje domaćih i međunarodnih producenata kao i autora, reditelja i drugih umetnika iz audiovizuelnog sektora  uglavnom u oblasti koprodukcije. Više o kompaniji i angažmanima: www.sr-law.de
Stefan Rüll je takođe i koosnivač MiMMA e.V. (Mediation in the Media, Music and the Arts e.V.) kao i osnivač i direktor prve nemačke agencije za naplatu OnTrust Inkasso- und Abrechnungsgesellschaft mbH.