TIJANA BEKČIĆ DOBITNICA STUPENDIJE ZA MASTER STUDIJE NA BERKLEE COLLEGE OF MUSIC

 

Naša studentkinja četvrte godine Muzičke produkcije i dizajna zvuka Tijana Bekčić dobitnica je stipendije za jednogodišnje Master studije na Berklee College of Music, Valencia Campus na programu Muzičke produkcije, tehnologija i inovacija.

Stpendija na Berklee masteru je ogroman uspeh za mlade muzičare, koju uspevaju da upišu samo najbolji studenti iz čitavog sveta, sa velikim znanjem i talentom, koje je svojim radom upravo i pokazala naša Tijana Bekčić.

Rođena je u Beogradu 1998. godine. Sa 9 godina počinje da svira klasičnu gitaru i upisuje Osnovnu muzičku školu „Petar Konjović“ u Beogradu, a potom nastavlja školovanje u Filološkoj gimnaziji u Beogradu, na englesko-francuskom smeru. Vanredno pohađa teoretski odsek u Srednjoj muzičkoj školi „Jovan Bandur“ u Pančevu.

Godine 2019. upisuje Akademiju umetnosti u Beogradu, katedru za Muzičku produkciju i dizajn zvuka,na kojoj će diplomirati 2023. sa trećim albumom svog duo-benda “Tihi Talas”. Svira gitaru i klavir, bavi se komponovanjem i pisanjem autorske muzike, dizajniranjem zvuka i muzičkom produkcijom.

foto: Ksenija Janićijević